نجات اضطراری چیست؟

شاید تا به حال برایتان پیش آمده باشد که در هنگام حضور در داخل آسانسور برق قطع گردد و در آن حبس شده باشید.چنین شرایطی را تصور کنید چگونه می توانید خود را از آن فضای محبوس نجات دهید. فرض کنید که ظرفیت یک آسانسور تکمیل باشد و به طور ناگهانی برق قطع شود. در چنین شرایطی احتمال دارد که کابین آسانسور میان دو طبقه گیر کند و افراد حاضر در آن فقط به نور بسیار کم اضطراری کابین دسترسی داشته باشند. قطعا تمامی این افراد اضطراب دارند و در تلاش هستند که از افراد بیرون کمک بخواهند. عده ای ممکن است فریاد کمک سر دهند، عده ای دیگر به درب آسانسور فشار وارد کنند و یا اینکه زنگ اضطراری را به صدا درآورند.  به طور کلی هر یک از افراد خیلی نگران هستند و سعی می کنند از این شرایط خود را نجات دهند. قطعا با تمامی این تلاش ها سایر افراد متوجه خرابی آسانسور خواهند شد و به یاری آن ها می روند اما ممکن است افراد داخل کابین با مشکلات دیگری روبرو شوند که از آن ها غافل هستند. در ادامه این مقاله بلاگ فروشگاه لوازم آسانسور هایت لیفت، این موضوع را کامل تر بررسی می کنیم.

در چنین مواقعی به نجات اضطراری نیاز است. روش سنتی که معمولا در هنگام قطع برق برای به حرکت در آوردن کابین و باز کردن درب آن استفاده می شود باز نمودن ترمز مکانیکی از طریق اهرم و گرداندن  چرخ دستی است. البته این کار باید با دقت بالا و رعایت اصول ایمنی انجام شود تا صدمه ای به آسانسور و افراد حاضر در آن وارد نشود. این کار باید توسط یک فرد آموزش دیده انجام شود و معمولا سرایدار یا اپراتور آسانسور ساختمان این آموزش ها را گذرانده و در مواقع ضروری می تواند از آن ها استفاده و اجرایی نماید.

این موضوع زمانی اهمیت بیشتری پیدا می کند و دشوار تر می شود که درشب برق کل ساختمان قطع شده باشد و افرادی در آسانسور محبوس شده باشند و یا اینکه موقعی این اتفاق رخ دهد که افراد آموزش دیده در ساختمان نباشند. در چنین مواردی نمی توان به سرعت وارد عمل شد و افراد محبوس شده را نجات داد و باید سریعا موضوع به آتش نشان ها اطلاع رسانی شود تا هر چه سریع تر بتوانند به یاری آن ها بشتابند. متاسفانه در ساختمان های مسکونی که خیلی کم تردد هستند و یا ایامی که تعطیلات است و اکثر افراد راهی سفر شده اند اگر محبوس شدن در آسانسور رخ دهد می تواند سبب به وجود آمدن حوادث جبران ناپذیرتر و تلخ تری گردد. به طور کلی مدت زمان حبس شدن افراد در آسانسور به عوامل مختلفی بستگی دارد.

امروزه با پیشرفت تکنولوژی دیگر نباید افراد خیلی دغدغه و نگرانی محبوس شدن در آسانسور را داشته باشند و باید با استفاده از علم و دانش سیستم های کمکی مانند سیستم نجات اضطراری آسانسور را تولید نمود و به کار گرفت تا کمتر شاهد چنین حوادثی در آسانسورها باشیم.

سیستم نجات اضطراری آسانسور,سیستم نجات اضطراری چیست,سیستم نجات اضطراری آسانسور

سیستم نجات اضطراری چیست؟

سیستم نجات اضطراری آسانسور در واقع سیستم های کمکی هستند که طراحی آن ها به گونه ای انجام شده است که قطع شدن برق را سریعا تشخیص می دهند و پیغام قطع برق را پخش می کنند و با جملاتی مانند آرامش خود را حفظ نمایید تا مشکل بر طرف شود و … شرایط را به افراد حاضر در کابین اطلاع می دهند و آن ها را به آرامش دعوت می کنند تا مجددا پس از بررسی های لازم آسانسور به حرکت درآید. به این ترتیب آسانسور را به یک طبقه می رساند تا امکان باز شدن درب و خروج آن وجود داشته باشد. در نتیجه افراد با نگرانی خیلی کمتری این لحظات را سپری می کنند و آسانسور به یک طبقه می رسد تا افراد آزاد شوند.

نحوه عملکرد سیستم نجات اضطراری

سیستم نجات اضطراری آسانسور به گفته کارشناسان مرکز فروش آسانسور دارای بخش های مختلفی می باشد که هر کدام کاربردها و وظایف مختلفی دارند. یکی از مهم ترین بخش های آن بخش کنترل مرکزی می باشد که با دریافت اطلاعات مورد نیاز از واحدهای مربوطه و همچنین رعایت استانداردهای لازم به نجات اضطراری افراد بپردازند. سیستم کنترل مرکزی در کنار تابلو فرمان قرار دارد و زمانی که برق آسانسور قطع می شود کنترل موتور، درب آسانسور و ترمز مکانیکی رابر عهده گرفته و فرمان های لازم در جهت نجات افراد داخل آسانسور باز شدن درب کابین در یک طبقه را صادر می کند.

سیستم نجات اضطراری آسانسور,سیستم نجات اضطراری چیست,سیستم نجات اضطراری آسانسور

نکات مهم در سفارش سیستم نجات اضطراری

بعضی از قطعات و سیستم ها در تمامی آسانسورها یکسان هستند و باید حتما وجود داشته باشند. به عبارتی امکان انتخاب نوع آن ها به سلیقه مشتری وجود ندارد اما برخی از قطعات مثل تابلو فرمان و همچنین سیستم نجات اضطراری آسانسور کاملا به اختیار و انتخاب مشتری وابسته است. در صورتی که می خواهید سیستم نجات اضطراری سفارش دهید حتما به موارد زیر توجه کنید.

  • نوع آسانسور کششی یا هیدرولیک
  • ولتاژ و جریان شیر برقی در جریان آسانسور هیدرولیک
  • نوع موتور آسنکرون یا سنکرون
  • ولتاژ یا جریان ترمز مکانیکی
  • ولتاژ وجریان کمان درب باز کن

نوع درب

درب های آسانسور بسیار متنوع هستند و در بازار می توان هزاران مدل درب آسانسور را مشاهده و انتخاب نمود. درب های آسانسور دارای مدارات فرمان و کنترلر مختلفی هستند که موجب تفاوت آن ها شده است. از جمله درب های آسانسور می توان به درب فرماتور 220، درب سری 2000، درب مری، درب سه فاز درایو دار و بدون درایو و … اشاره نمود.

نظرات برای این پست بسته شده است.