آسانسور، وسیله ای برای افزایش رفاه یا ایجاد اضطراب؟

اگرچه این پدیده نام رسمی “فوبیا” را ندارد و یک فوبیا محسوب نمی شود اما ترس از آسانسور تقریبا بین مردم رایج است. طبق تحقیقات و گفته های بنیاد ایمنی پله برقی و آسانسور، بیش از 210 میلیارد مسافر، سالانه در ایالات متحده و کانادا از آسانسور استفاده می کنند و این رقم رو به افزایش است. اما بسیاری از افراد وقتی به قرار داشتن در آسانسور برای یک مدت زمان طولانی فکر می کنند، حداقل کمی احساس اضطراب و ترس به آنها دست خواهد داد. ما سعی کردیم این اطلاعات را از بهترین مرکز فروش قطعات آسانسور برای شما تهیه کنیم.

اما علت واقعی آن چیست؟ آیا دانشمندان تحقیقاتی برای دست یافتن به پاسخ آن انجام داده اند؟ چگونه می توان این ترس را از بین برد؟ در این مقاله قصد داریم که پاسخ این پرسش ها را بیان کنیم، پس تا انتها با ما همراه باشید.

در بعضی از افراد ترس از آسانسور به دلیل وجود یک فوبیا ایجاد می شود، مثلا فردی که کلاستروفوبیا یا ترس از مکان های بسته دارد وقتی در آسانسور گیر بیوفتد یا حتی به تنهایی درون آن قرار بگیرد این هراس و ترس برایش به وجود می آید، اما موضوعی که باید به آن توجه کنیم این است که ترس از آسانسور اغلب به تنهایی و بدون وجود هیچ گونه فوبیا ظاهر می شود. با وجود اینکه این ترس رایج است اما مانند هر ترس دیگری شدت های متفاوتی دارد و از نوع خفیف تا شدید دسته بندی می شود. حال می خواهیم به پاسخ این پرسش بپردازیم که علت ایجاد این ترس چیست؟

ترس از آسانسور,درمان ترس از اسانسور,درمان ترس از اسانسور با هیپنوتیزم

عامل ایجاد کننده ترس از آسانسور، دو نوع فوبیا است:

  • كلاستروفوبیا: ترس از فضاهای بسته.
  • آگورافوبیا: ترس از گرفتار شدن بدون داشتن وسیله ای برای فرار.

به گفته ویلینز، حدود 5 درصد از جمعیت جهان از بیماری کلاستروفوبیا رنج می برند. وقتی صحبت از آسانسور می شود ، کسانی که به این فوبیا مبتلا هستند ممکن است نه فقط ترس از آسانسور، بلکه حتی از ترس از حمله های عصبی ای که به دلیل فوبیا به آنها دست می دهد هم داشته باشند.

طبق اخبار پزشکی برخی از علائم این افراد عبارتند از : “آنها عرق می کنند. ضربان قلبشان افزایش می یابد و به تبع آن فشار خون آنها به شدت افزایش می یابد. برخی از آنها سریع و بدون وقفه نفس نفس می زنند. دیگران دچار خشکی دهان می شوند. حتی در مواردی ممکن است غش کنند.”

لیست علائم ترس از آسانسور تقریباً بی پایان است اما موارد ذکر شده رایج ترین آنها است. اغلب کسانی که به دلیل گیر افتادن در آسانسورها تماس می گیرند، می گویند نمی توانند نفس بکشند. این موضوع به طور معمول با شروع وحشت اتفاق می افتد و می تواند احتمال وجود یک بیماری مانند فوبیا هایی که نام بردیم را مشخص کند. این احساس نفس تنگی ممکن است شامل مشکلات اساسی قلب و آسم هم باشد و به راحتی می تواند شخص را به اورژانس بکشاند و وضعیت خطرناکی را به وجود بیاورد. برجسته ترین علت ترس از آسانسور، نگرانی برای سقوط است، به طوری که افرادی که در آسانسور گیر می افتند ترس این را دارند که آسانسور سقوط کند. این موضوع برای کسانی که از این نوع ترس رنج می برند ، می تواند بسیار ناراحت کننده باشد.

علت ترس از اسانسور,ترس از آسانسور,درمان ترس از اسانسور

روانشناسان امروزه ترس از آسانسور را به عنوان “فوبیای سخت” دسته بندی می کنند، به این معنی که حتی مدت زمان کوتاهی در آسانسور بودن هم باعث نمی شود که افراد آرام باشند و خیلی سریع دچار اضطراب و هراس می شوند. حال چگونه می توان با این ترس مقابله کرد؟ اگر فردی در اطرافمان با این ترس دست و پنجه نرم کند چطور می توانیم به او کمک کنیم؟ در ادامه چند برای مقابله با ترس از آسانسور پیشنهاد می کنیم، امید است که این نکات به شما کمک کنند.

  • کلیدهای خود را در جیب خود قرار دهید و وقتی سوار آسانسور می شوید سعی کنید با لمس کردن آنها متوجه فرق های آن ها شوید و حدس بزنید هر کلید کدام است، این کار به شما کمک می کند که حواس تان از حضور در آسانسور پرت شود و روی یک موضوع دیگر تمرکز کنید.
  • بازی حافظه انجام دهید، به این صورت که سعی کنید شماره هایی که در طول روز زیاد با آن ها تماس می گیرید را به یاد بیاورید.
  • اگر مجله یا کتابی همراه خود دارید، سعی کنید که آن را به صورت وارونه بخوانید این کار هم موجب می شود که ذهن شما تنها روی درست خواندن کلمات متمرکز شود و احساس ترس و وحشت نکنید. همچنین می توانید یک حرف الفبا مانند “م” را انتخاب کنید و سپس در مجله با خودکار، دور تمام کلماتی که این حرف را دارند خط بکشید.
  • سعی کنید اعداد را از به صورت معکوس بشمارید، یعنی به جای اینکه از صفر تا ۱۰۰ بشمارید، در ذهن خود به صورت وارونه از ۱۰۰ شروع کنید و تا ۰ بشمارید.
  • حروف الفبا را در ذهن خود بیاورید و یکی را انتخاب کنید سپس سعی کنید تمام اسم هایی که با آن حرف شروع می شوند را به یاد بیاورید.
  • از همه مهم تر، سعی کنید هر روز سوار آسانسور شوید تا به مرور زمان ترس شما از آن کاهش پیدا کند.

اگرچه علاوه بر فوبیا، یک علت ترس از آسانسور می تواند تجارب قبلی خود یا دیگران باشد که به این ترس دامن می زنند. علت بسیاری از ترس ها را می توان در گذشته جست و جو کرد. کسانی که حتی در مدت کوتاهی در آسانسور گیر کرده اند، ممکن است در آینده دچار فوبیای آسانسور شوند. اگرچه ممکن است شما تا به حال چنین چیزی را تجربه نکرده باشید اما در فیلم های سینمایی و یا فیلم هایی که به صورت آنلاین در شبکه های مجازی آپلود می شوند دیده باشید و اکنون این ترس برایتان به وجود آمده باشد.

اگر از حملات هراس مربوط به سوار شدن در آسانسور رنج می برید، مراجعه به یک روانشناس  را حتما در نظر داشته باشید، با کمک او و کمی سخت کوشی، می توانید این ترس را کنترل کنید تا دیگر روی زندگی شما تاثیر نگذارد. امیدوارم این نکات برگفته از اطلاعات کارشناسان انواع فروشگاه قطعات آسانسور، برای شما کاربردی و مفید باشد.

نظرات برای این پست بسته شده است.