نگهداری صحیح آسانسور

آسانسور یکی از وسایل حمل و نقل الکتریکی و مکانیزه محبوب در سراسر دنیا محسوب می شود که بدون شک اگر وجود نداشت، رفت و آمد در بین طبقات بسیار سخت می شد! و یا بهتر است بگوییم که اگر آسانسورها وجود نداشتند خبری از ساختمان های آسمان خراش و برج های بلند نبود! اما این وسیله هم مانند بسیاری از لوازم دیگر نیاز به نگهداری و مراقبت درست و سرویس به موقع دارد و اگر اهالی یک مجتمع یا صاحب ساختمان و مسئولین از این وسیله غافل شوند، امکان اختلال در عملکرد سیستم آن زیاد خواهد بود.

پس با این تفاسیر مسئله نگهداری از آسانسور از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. متاسفانه بسیاری از مردم اعتقادی به سرویس مداوم این وسیله ندارند و تنها زمانی که خراب و از کار افتاده می شود، به فکر تعمیر و پیدا کردن شرکت های سرویس دهنده می گردند! پس اگر شما یکی از مدیران ساختمان و یا صاحبان ساختمان یا مجتمعی تجاری و غیره هستید و در برابر این وسیله مسئول هستید، باید نکات مهمی را در نظر داشته باشید که به برخی از آن ها در ادامه این مطلب اشاره خواهیم داشت. در ادامه این مقاله بلاگ فروشگاه لوازم آسانسور هایت لیفت، این موضوع را کامل تر بررسی می کنیم.

سرویس به موقع

یکی از مهم ترین نکات در خصوص نحوه نگهداری از آسانسور این است که این وسیله هر چند وقت یکبار به صورت منظم و مرتب مورد سرویس قرار بگیرد. البته سرویس آسانسور بستگی به موارد بسیاری دارد. مثلا اینکه آیا آسانسور قدیمی است یا نه؟

اما به طور کلی برای سرویس آسانسور باید به یک شرکت معتبر مراجعه کنید تا آن ها بر اساس بررسی کلیه سیستم، متوجه مشکلات و ایرادات دستگاه شده و برطرفش کنند. اگر چناچنچه اتفاقی همچون توقف غیر عادی آسانسور در میان طبقات رخ داد، باید سریعا با شرکت مذکور تماس بگیرید و اطلاعاتی دقیق در مورد آسانسور به آن ها بدهید. در ضمن در چنین مواقعی به هیچ وجه کار به افراد گیر افتاده داخل کابین نداشته باشید و فقط به آن ها دلگرمی دهید تا تیم متخصص از راه برسند و آسانسور را سرویس کنند.

نحوه نگهداری از آسانسور,نگهداری از آسانسور,نحوه نگهداری از آسانسور

رایج ترین علت های نقص در آسانسور

جدای از مسئله نگهداری از آسانسور شما باید اطلاعاتی هرچند اندک در مورد این وسیله داشته باشید و بدانید که چه چیزهایی موجب نقص در عملکرد سیستم آن خواهد شد. به طور کلی خرابی آسانسور دلایل بسیاری دارد اما مهم ترین ها و رایج ترین آن ها شامل موارد زیر می باشد:

  • حمل و نقل بیش از ظرفیت تعیین شده به تعداد دفعات متعدد
  • اندازه سرعت آسانسور
  • ارتفاع
  • مکانی که آسانسور در آن قرار دارد
  • میزان ولتاژ برق
  • کنترل باز و بسته شدن درب آسانسور
  • سپردن تعمیر یا سرویس آسانسور به دست افراد غیر حرفه ای!
  • وارد کردن ضربه های سنگین به درها
  • فرسودگی آسانسور
  • حمل وسایل سنگین خانگی یا اداری با آن
  • تغییر ولتاژ برق
  • قطع ناگهانی برق

تعمیرات پیشگیرانه را در نظر داشته باشید

یکی از راه های هوشمندانه و مفید برای نگهداری از آسانسور این است که نسبت به آینده و خرابی های احتمالی هم بی اعتنا نباشید. پس اگر به هر دلیلی سیستم دچال اختلال شود و یا قطعه ای جدید نیاز داشته باشد شما سریعا می توانید آن را جایگزین کرده و از همه مهم تر اینکه جلوی نواقص احتمالی را هم خواهید گرفت.

در بررسی و سرویس سیستم آسانسور چه اقداماتی انجام می شود؟

نگهداری صحیح از آسانسور به گفته کارشناسان مرکز فروش آسانسور یعنی سرویس به موقع این وسیله پر کاربرد که اگر 24 ساعت از کار بیفتد، قطعا کار کل ساکنین ساختمان لنگ خواهد ماند! پس نباید این موضوع را فراموش کنید. اما برای اینکه بهتر با سرویس آسانسور آشنا شوید بهتر است بدانید که دقیقا چه چیزهایی را مورد بررسی قرار می دهند و چگونه تشخیص می دهند که آیا سیستم آسانسور دارای نقص است یا خیر!

چک کردن درب آسانسور یکی از مهم ترین قسمت های سرویس آن است. درب هر آسانسور بسته به نوع کابین متفاوت می باشد که بازرسین و متخصصین مواردی همچون تراز بودن درب، میزان تمیز بودن سیل درب، میزان صافی یا دفرمگی، خواب کامل سیل درب بر روی کابین را مورد بررسی قرار می دهند.

بررسی کلیدهای احضار طبقات آسانسور هم از دیگر بررسی های مهم متخصصین می باشد. و به مواردی همچون چک کردن میزان استحکام شستی های هر طبقه، چک کردن سالم بودن سیم های شستی در هر طبقه، نوع عملکرد نمراتورطبقات دقت کرده و اگر نقصی در آن وجود داشته باشد، قطعا رفعش خواهند کرد.

چک کردن روغندان هایی کنار ریل کابین و چک کردن حجم روغن و میزان استحکام آن.

چک کردن آینه هایی که معمولا در هر آسانسور وجود دارد و میزارن استقرار و استحکام شان.

چک کردن سیم کشی داخلی برق و اطمینان حاصل کردن از سالم بودن و عدم فرسودگی

بررسی کابل ها در مقابل ساییدگی

بررسی گودال برای دسترسی به سیستم و قطعات

سرویس و نگهداری آسانسور را از لحاظ صرفه اقتصادی نیز می توان تحلیل کرد. به طور کلی روشن است اگر قطعاتی در حال خرابی یا آستانه فرسودگی قرار بگیرند ، به هنگامی که به موقع تعویض یا تعمیر نشوند احتمال اختلال در کارکرد قطعات دیگر را نیز در بر خواهند داشت. ممکن است خرابی آنها صدمات جبران ناپذیری به کل سیستم وارد کند و یا حتی

چرا باید آسانسور را سرویس کرد؟

درست است که آسانسور یکی از وسایل نقلیه مطمئن است و دارای سیستم هایی بروز می باشد، اما اگر به خوبی به آن رسیدگی نشود، قطعا آسیب های مالی و جانی بسیاری را به همراه خواهد داشت که بدترین حالت آن سقوط آسانسور است! تصور کنید آنقدر به آسانسور رسیدگی نکرده اید که تمامی سیم بکسل ها فرسوده و ساییده شده اند و فکر می کنید که این فرسودگی چه پیامدی برای تان خواهد داشت؟!

سیم بکس ساییده شده باعث می شود تا فلکه های کششی هم به مرور هرز شوند و در نهایت هزینه ای هنگفت برای تان به جای بگذارند! قطعا آسانسور مانند دومینو به یک دیگر متصل هستند و اگر یکی از آن ها دچار ایراد شود، به قطعات دیگر هم آسیب می رساند، تاجایی که ساییدگی سیم بکسل به فلکه های کششی آسیب می رساند و پس از آن سیستم ترمز آسانسور دچار اختلال خواهد شد و… این خرابی ها ادامه دارند اگر به موقع به آن ها رسیدگی نکنید!

نظرات برای این پست بسته شده است.