معرفی انواع آسانسور و ویژگی های خاص هر کدام

داشتن اطلاعات در زمینه انواع آسانسور و ویژگی هر کدام برای مهندسان پیمانکار که  قصد دارند ساختمان هایشان را با بهترین نوع آسانسور موجود در بازار تجهیز کنند می تواند کاربردی و مفید باشد. شکی نیست که اختراع آسانسور انقلابی را جابجایی و انتقال اجسام و انسان ها ایجاد کرد. اولین نمونه های آسانسور در قرون وسط خود نمایی کرد. آسانسور رفته رفته به انواع مختلفی بر اساس پیشرفت تکنولوژی تکامل پیدا کرد و به گونه ای شده است که امروزه نبود آسانسور مشکلات اساسی را برای ما ایجاد می کند. در ادامه به مقایسه انواع آسانسور بر اساس نوع مکانیزم سیستمی می پردازیم.

انواع آسانسور بر اساس مکانیزم سیستمی

این نوع دسته بندی آسانسور بیشترین تفاوت ها را بین انواع آن ها شامل می شود. ممکن است در بعضی از سایت های دیگر دسته بندی های دیگری نیز وجود داشته باشد اما این دسته بندی می تواند مهم ترین فاکتور برای انتخاب بهترین نوع آسانسور برای مهندسان و کارفرمایان باشد. در اینجا آسانسورها به دو دسته کلی تقسیم بندی می شوند. مقایسه انواع آسانسور می تواند بر اساس فاکتورهای مختلفی صورت بگیرد اما مقایسه بر اساس مکانیزم سیستم آسانسور اطلاعات کاملی را در این زمینه به شما می دهد.

آسانسورهای هیدرولیکی

آسانسورهای هیدورلیکی دارای انواع مختلف به شرح زیر است:

  • آسانسورهای هیدرولیکی بدون چاله
  • آسانسورهای هیدرولیکی با سیم بکسل

در آسانسورهای هیدرولیکی پیستونی در انتهای آسانسور قرار دارد که همانند یک موتور الکتریکی آسانسوراز انتها با مایع هیدرولیکی خود به بالا و پایین هدایت می کند. می دانید که به اندازه ای که بالا بردن کابین در انواع آسانسور اهمیت دارد، پایین آوردن آن اهمیتی خاصی ندارد. خب بر اساس این جریان ما مکانیزم هیدرولیکی این آسانسور را از پایین به بالا برای شما شرح دادیم. آسانسور زمانی پایین می آید که مایع هیدرولیکی از پیستون آزاد شود. این آسانسورها معمولا برای ساختمان ها با تعداد طبقات کمتر استفاده می شود. سرعت آن ها نیز تقربا 200 فوت بر دقیقه است. موتورخانه های آسانسورهای هیدرولیکی در کمترین سطح و در مجاورت شفت آسانسور قرار دارند.

آسانسور,آسانسورهای تولید داخل,انواع آسانسور

آسانسورهای هیدرولیکی معمولی یک چرخ قرقره مانند برای توسعه و طولانی کردن کف گودال آسانسور دارد این چرخ پیستون جمع شده را پایین آمدن آسانسور دریافت می کند. بیشترین مسافتی که می توان با این آسانسور طی کرد 60 فوت است.

آسانسور های هیدرولیکی بدون چاله

این آسانسورها در دو طرف خود پیستون هایی دارند. در پیکربندی این نوع آسانسورها پیستون های تلسکوپی در پایه گودال قرار دارند و نیاز به گودال یا چاله اضافی ندارد. پیستون های تلسکوپی مسافت بیشتر از 50 فوت را نمی پذیرد.

آسانسورهای هیدرولکی طناب دار

این نوع در انواع آسانسور ترکیبی از آسانسورهای پیستونی و آسانسورهای طناب دار است و از هر دو یعنی طناب و پیستون برای حرکت خود استفاده می کند. آسانسورهای هیدرولکی طناب دار برای جابجایی در مسافت 60 فوت استفاده می شود.

برای نصب و اجرای آسانسورهای هیدرولیکی نیاز به هزینه زیادی ندارد و هزینه سرویس و نگهداری آن نسبت به انواع آسانسور های دیگر کمتر است. البته که این نوع آسانسورها به نیروی بیشتریبرای جابجایی نیاز داشته. دلیل این جریان عملکرد موتور این دستگاه است. موتورهای آسانسورهای هیدرولیکی به خاطر اینکه خلاف جهت نیروی جاذبه مایع هیدرولیکی را به داخل پیستون می فرستند. مشکل اساسی این آسانسورها نشت مایع هیدرولیکی است. این مورد را می تواند جز معایب اساسی آسانسورهای هیدرولیکی دانست. به همین دلیل است برخی این نوع آسانسور از لیست سفارشات خود خط زده اند. در نتیجه در مقایسه انواع آسانسور باید معایب آسانسور هیدرولیکی را نیز در نظر بگیرید.

آسانسورهای کششی

آسانسورهای کششی دارای انواع مختلفی به شرح زیر است:

  • آسانسورهای کششی گیربکس دار
  • آسانسورهای کششی گیرلس

آسانسورهای کششی توسط طناب ها جابجایی خود را انجام می دهند. این طناب به موتوری که در بالای چاه آسانسور قرار دارد. قطعا شما با برخی از موتورخانه های آسانسور که در طبقه آخر ساختمان وجود دارد مواجه شده باشید خب این نشان دهنده این است که این آسانسور از نوع کششی می باشد. البته که در برخی از آسانسورهای کششی موتور خانه در زیرزمین و یا طبقه همکف قرار می گیرد. در مواجه با انواع آسانسور های کششی شما با عبارات مانند وزنه های آسانسور و سیم بکسل آسانسور آشنا می شوید. این موارد عناصر تشکیل دهنده آسانسورهای کششی هستند. سیم بکسل با اتصال به چرخ از طرفی به کابین آسانسور وصل شده است و از طرف دیگر به وزنه های آسانسور. در انواع آسانسور نوع کششی آن بیشترین استفاده را در ساختمان ها شده است.

بهترین نوع آسانسور,مقایسه انواع آسانسور,آسانسور

آسانسورهای کششی گیربکس دار

در انواع آسانسور مدل هایی وجود دارد که دارای گیربکسی هستند که وابسته به موتور برای بهبود عملکرد آسانسور وظایفی را انجام می دهند. وظیفه اصلی این گیربکس ها حرکت سیم بکسل برای جابجایی وزنه و کابین است. وجود این گیربکس می تواند سرعت حرکت آسانسور را بسیار بالا ببرد. برای بسیاری از برج های مشهور از نوع گیربکس دار آسانسور استفاده می شود.

آسانسورهای کششی گیرلس

در این نوع آسانسورها کابین و وزنه به طور مستقیم با چرخ هایی به موتور وصل شده اند. این نوع آسانسور جز پرسرعت ترین ها به حساب می آید و عملکرد بهتری نسبت به مدل های گیربکس دار از خود نشان داده است. سرعت این نوع آسانسور 2000 فوت بر دقیقه است در حالی که آسانسورهای گیربکس دار کششی چیزی حدود 500 فوت بر دقیقه سرعت دارند.

آسانسورهای کششی گیربکس دار از نظر هزینه نگهداری و هزینه  اجرا کمتری نسبت به آسانسورهای گیرلس دارد. مصرف برق آسانسورهای گیرلس نیز اندکی بیشتر از آسانسورهای گیربکس دار است. در مجموع اگر سرعت برای شما اهمیت بالایی دارد می توانید از آسانسورهای گیرلس استفاده کنید اما اگر سرعت مورد مهمی برای شما نیست آسانسورهای گیربکس دار می تواند گزینه مناسبی برای شما باشد. آسانسورهای گیربکس دار کششی در مجموع به صرفه تر از آسانسورهای گیرلس هستند.

یکی از مهم ترین آسانسورهای گیرلس که امروزه شهرت بسیاری پیدا کرده است و در برخی منابع آن را به عنوان بهترین نوع آسانسور نیز یاد می کنند، آسانسورهای MRL است. این نوع آسانسور از موتور گیرلس استفاده می کند موتور آن به گونه است که مصرف انرژی کمتر و بازدهی بیشتری را به شما ارمغان می آورد. این نوع آسانسور ها را معمولا برای مکان هایی که اجازه ایجاد چاله آسانسور را ندارند، استفاده می شود.

به طول کلی در دسته بندی انواع آسانسور می تواند گفت فرایند انجام کار این آسانسورها زیرمجموعه ای از آسانسورهای کششی و هیدرولیکی هستند. مقایسه انواع آسانسور می تواند به شما در انتخاب بهترین آسانسور کمک بسیار زیادی کند.

نظرات برای این پست بسته شده است.