بررسی انواع موتور آسانسور

هر وسیله مکانیکی دارای یک بخش مهمی می باشد که آن موتور نام دارد به صورتی که همواره در علم مکانیک موتور دستگاه در قالب قلب وسایل مکانیکی نام برده می شود. آسانسور هم به همین صورت است و موتور آن جزو با ارزش ترین و مهم ترین وسایل آن به شمار می رود.  آسانسور برای جابجایی و حرکت به نیرو نیاز دارد که آن به وسیله  موتور آسانسور برآورده می شود، البته باید گفت که در آسانسور کششی برای جابجایی همه نیروی مورد نیاز به وسیله موتور آسانسور برآورده نمی شود و قسمتی از آن کادر وزنه به عهده دارد.  همان گونه که گفته شد تامین نیرو موتور آسانسور و نحوه آن و همینطور نوع موتور آسانسور نسبت به انواع موتور آسانسور تفاوت دارد.

در این مقاله فروشگاه قطعات آسانسور هایت لیفت با ما همراه باشید تا شما را با انواع موتور آسانسور آشنا کنیم و از اطلاعات مفیدی برخور دار شوید.

از نمونه پرکاربرد ترین انواع آسانسورها در دنیا آسانسورهای کششی می باشند که ساخته شده مطابق با ماشین اتوود هستند. همان گونه که در بالا ذکر شد همه نیروی حرکت لازم در آسانسور های کششی تامین شده به وسیله موتور آسانسور نمی باشد و توسط کادر وزنه قسمتی از آن تامین می شود. این موضوع سبب شده است تا آسانسور های کششی به موتوری با قدرت پایین تری در مقایسه با آسانسورهای هیدرولیک احتیاج داشته باشند.

انواع موتور آسانسورهای کششی شامل دو دسته موتور گیربکس و گیرلس می باشند.

انتخاب موتور آسانسور,انواع موتور آسانسور,موتور آسانسور

موتور گیربکس آسانسور

انواع موتور آسانسور گیربکس تقسیم شده به دو صورت گیربکس تک سرعته و گیربکس دو سرعته می باشد.

موتور گیربکس تک سرعته

موتور گیربکس تک سرعته آسانسور فقط دارای یک سرعت حرکت می باشد، موتور آسانسور توسط گیربکس نیروی خود را به آسانسور انتقال می دهد و در طی مدت زمان حرکت آسانسور تنها با یک سرعت عمل کرده و هنگامی که کابین آسانسور به طبقه مورد نظر نزدیک می شود  سرعت آسانسور توسط ترمز موتور پایین می آید و سپس در تراز طبقه توقف می کند.

 موتور گیربکس دو سرعته

در موتور گیربکس دو سرعته آسانسور دارای دو سرعت و دو سیم پیچ بوده که جهت جابجایی آسانسور وجود دارد. آسانسور هنگام حرکت با دور تند شروع کرده و دور کند را در حدود ۳۰ سانتی متری تراز طبقه در گیر کرده و در قسمت تراز طبقه آسانسور توقف می کند. جهت پایین آمدن ضرباتی که از شتاب اولیه و همینطور شتاب منفی توقف ناشی می شود، آسانسور از چرخ فلزی سنگین و بزرگی به نام فلایویل اتصال یافته به موتور آسانسور استفاده کرده که به منظور کاهش تکان های موتور و نرم تر کردن جابجایی در موتور آسانسورهای دو سرعته جایگذاری شده است.

موتورهای گیرلس آسانسور,انتخاب موتور آسانسور,انواع موتور آسانسور

اگر بخواهیم موتورهای گیربکس دو سرعته را با تک سرعته مقایسه کنیم باید بگوییم که موتورهای گیربکس دو سرعته از معایبی برخوردار می باشند. از جمله این معایب استوپ و استارت های به صورت ناگهانی می باشد که به تدریج این تکان ها سبب می شوند قطعات آسانسور فرسوده شوند. فلایویل قادر است که میزان شدت این ضربات را کاهش دهد، اما باید عنوان کرد که مسافران هم چنان این ضربات را احساس می کنند. استپ ها و استارت های ناگهانی هم می تواند به قطعات آسانسور آسیب برساند و همینطور استارت های ناگهانی موتور آسانسور، باعث می شود جریان برق زیادی استفاده شود و این موضوع سبب می شود هزینه برق افزایش یابد.

موتور گیرلس آسانسور

هنگامی می گوییم که موتور آسانسور گیرلس است که نیروی محرکه موتور آسانسور به صورت مستقیم به قرقره کشش انتقال یابد، در این صورت است که باید گفت موتور آسانسور فاقد گیربکس است. موتور گیرلس توسط فرکانس متغیر و ولتاژ عمل‌ کرده و این امر سبب شده است تا این نوع موتور آسانسور برای آسانسور های سریع از کارایی های زیادی برخوردار باشد و همینطور دارای آسانسورهایی با ترافیک بالا باشد.

این نوع از موتور آسانسور زمانی که استارت آسانسور زده می شود،  شروع آن با سرعت پایین بوده و افزایش سرعت آن به تدریج رخ می دهد و در نهایت به سرعت نهایی می رسد. ادامه این سرعت تا نزدیکی محل توقف می باشد و بعد از اینکه به این طبقات نزدیک می شود به تدریج سرعت آسانسور کم می شود تا به تراز طبقه رسیده و توقف یابد.

موتور آسانسور هیدرولیک

عملکرد آسانسورهای هیدرولیک مطابق با قانون پاسکال و همینطور با استفاده از فشار روغن می باشد.  این نوع از آسانسور همه نیروی محرکه آن به وسیله موتور آسانسور تامین می شود به همین دلیل است که به موتور آسانسوری با نیروی بیشتر در مقایسه با آسانسورهای کششی  نیازمند می باشند. موتور آسانسور های هیدرولیک به دو دسته تقسیم می شوند که شامل موتور هیدرولیکی مغروق در روغن و موتور هیدرولیکی خشک- هواخنک

انتخاب موتور آسانسور,انواع موتور آسانسور,موتور آسانسور

موتور هیدرولیکی مغروق در روغن

موتور هیدرولیکی مغروق در روغن همان گونه که از نامش پیداست قرار گرفته در پاوریونیت می باشد. این نوع موتور آسانسور از مزایایی برخوردار می باشد که شامل  عملکرد آن بدون هیچ گونه صدایی و همینطور کاهش مصرف برق آن می باشد. این نوع موتور آسانسور معمولاً در آسانسور هایی که به صورت فروشگاهی، خانگی و خودرو بر هستند دیده می شود.

موتور هیدرولیکی خشک -هواخنک

این مدل از موتور آسانسور قرار گرفته در قسمت بالایی یا کنار مخزن می باشد. به گفته کارشناسان مرکز فروش قطعات آسانسور این نوع هم دارای مزایای نظیر قابلیت استفاده از برق سه فاز و برق تک فاز می باشد. معمولاً از این مدل آسانسور در بالابرهای هیدرولیکی بهره گرفته می شود.

موتور آسانسور پنوماتیک

از نمونه آسانسورهایی که ساختاری خاص و متفاوت تری با دیگر آسانسور ها دارند آسانسور های پنوماتیکی می باشند. عملکرد این آسانسورها به صورت فشرده کردن هوا و به وجود آوردن خلأ‌ می باشد. معمولاً از آسانسورهای پنوماتیک در خانه هایی که دوبلکس مانند هستند به کار برده می شود. در موتور هوای فشرده یا موتور پنوماتیک انرژی به وجود آمده از فشردگی هوا  را توسط پیستون تبدیل به انرژی مکانیکی می کند و در نتیجه این امر سبب حرکت و جابجایی آسانسور می شود.  موتور آسانسور پنوماتیک دارای مزایای بسیاری نظیر حرکت نرم و بدون صدای آسانسور، ضد انفجار بودن آن و بسیار مقاوم در برابر بار اضافه می باشد.

نظرات برای این پست بسته شده است.