حال و آینده اقتصاد ایران
حال و آینده اقتصاد ایران
⭕️ فعالان اقتصادی معتقدند شرایط فعلی اقتصاد ایران را میتوان به غریقی تشبیه کرد که در تلاش است خود را روی آب نگه دارد. ارزیابیها حاکی است توسعهنیافتگی کشور حاصل عدم بهکارگیری صحیح در تخصیص منابع و ایجاد فضای سالم به دور از فساد است. سیدمهدی برکچیان، اقتصاددان پیشبینی می کند با تداوم روند موجود، متوسط رشد اقتصادی در سالهای آینده، یک رشد ضعیف – کمتر از ۳ درصد – خواهد بود. به گفته او:
⭕️ حال و روز اقتصاد ایران نشان میدهد نباید با توجه به شرایط حاکم بر کشور، منتظر رشد اقتصادی بالایی در سالهای آینده باشیم.
بهطور متوسط انتظار داریم همین افتی که در رشد اقتصادی کنونی وجود دارد، تداوم داشته باشد و احتمالا نیمه انتهایی دهه ۹۰ را با رشد پایینی به پایان میرسانیم. به عبارتی پایان دهه ۹۰ بهعنوان پایان یک دوره رشد کم خواهد بود.
⭕️ ساختارهای اقتصاد ما اجازه نمیدهد که بهرهوری سهم قابلتوجهی در رشد اقتصادی داشته باشد. بهدلیل اینکه چشمانداز موردنظر ما میان مدت است، بهنظر نمیرسد که این ساختارها بهبود قابل ملاحظهای داشته باشد و شاهد اتفاق خاصی در این زمینه باشیم.
⭕️ بعید و غیرمحتمل است که فکر کنیم در چهار سال آینده ساختار اقتصادمان تغییر کند. حقیقت تلخ این است که از سال ۹۰ به شدت، رشد موجودی سرمایه با کاهش زیاد مواجه شده است و مرتب درحال پایین آمدن و نزدیک به صفر است.
⭕️ در این شرایط رشد تولید پایین میآید، مازاد سرمایهگذاری کم میشود و موجودی سرمایه نیز به تبع آن کاهش می یابد. از این رو این نگرانی وجود دارد که در یک دورهای از رشد پایین گرفتار شویم.
⭕️ در بهترین شرایط اقتصادی، رشد سرمایهگذاری ۱۰درصد بوده است. فرض کنید بهترین عملکرد اقتصاد را تکرار کنیم و سالانه ۱۰ درصد رشد داشته باشیم. در این شرایط موجودی سرمایه ما تنها سالی 3.2 درصد رشد میکند. یعنی رشد اقتصادی سالانه ما نیز همین حول و حوش است. پیشبینی میشود که بین ۹۶ تا ۱۴۰۰ رشد اقتصادی ما کمتر از ۳ درصد باشد.
دنیای اقتصاد
آخرین نظرات