همه چیز درباره نصب آسانسور که باید بدانید

بالابر یا آسانسور از اتاقک محرکی تشکیل شده است که از آن جهت جابجایی بار، مسافر و یا هر دو به صورت عمودی بهره گرفته می‌ شود.

آسانسور دارای کاربردهای بسیاری بوده و قابل استفاده در مکان های گوناگونی است. اما معمولاً استفاده از آسانسورها در ساختمان ها بیشتر به چشم می‌ خورد.

یک کابین در آسانسور واقع شده است که این اتاقک متحرک قادر خواهد بود در تراز های معینی توقف کند. در این مقاله همراه ما باشید تا شما را با نکات نصب آسانسور، مراحل نصب و زیرساخت و آموزش نصب آن آشنا کنیم. در ادامه این مقاله بلاگ فروشگاه لوازم آسانسور هایت لیفت، این موضوع را کامل تر بررسی می کنیم.

مراحل نصب آسانسور

همانطور که میدانید آسانسورها وظیفه ی حمل و نقل را به عهده دارند که فاقد راننده می باشد. به همین جهت اطمینان و آشنایی دقیق از عملکرد آسانسور به هنگام جابجایی موضوعی بسیار با اهمیت و ضروری است.

توجه داشته باشید که همه ی مراحل نصب آسانسور باید فاقد مشکل و بسیار دقیق باشد تا موجب جلوگیری از هرگونه خطری برای جان مسافران شود.

آموزش نصب آسانسور,نصب آسانسور,نکات نصب آسانسور

زیر ساخت آسانسور

بهره برداری، ساخت و نصب آسانسور مراحل زیادی را به خود اختصاص می دهد که از جمله مهم ترین آن زیرساخت می باشد.

در این مرحله ظرفیت آسانسور و قیمت آن محاسبه می گردد و جهت قرار گرفتن چاه آسانسور، فضای موجود در نظر گرفته می شود. سازنده با در نظر گرفتن ویژگی های آسانسور به ایجاد چاه آسانسور اقدام می کند.

با توجه به نوع آسانسور چاه ایجاد شده باید کمی پایین تر از سطح زمین قرار داشته باشد. در مرحله بعدی لازم است که جایگاه درب های آسانسور تعیین شود.

به گفته کارشناسان مرکز فروش آسانسور مشخص شدن جایگاه موتورخانه آسانسور، تامین برق سه فاز و تک فاز در چاه آسانسور، آماده سازی سطح چاه آسانسور، اجرای آهن کشی در داخل چاهک آسانسور و هم چنین نصب تابلو برق در موتورخانه آسانسور، در مراحل بعدی باید صورت گیرد.

آموزش نصب آسانسور,نصب آسانسور,نکات نصب آسانسور

ایجاد کف چاه آسانسور

لازم است حداقل 190 سانتی متر کف چاه آسانسور از سطح زمین پایین تر قرار گیرد. توجه داشته باشید که کف چاه آسانسور ۱۰ سانتی متر بتن ریزی و ۳۰ سانتی متر آرماتور بندی شود.

پس از اینکه مراحل آرماتور بندی و بتن ریزی پایان یافت به فضایی جهت نصب قطعات آسانسور نیاز است که این قطعات شامل بافرها لوازم گاورنر، سینی کابین، استقرار سکوی ضربه گیر و… می باشند.

توجه داشته باشید این فضا در فاصله سطح زمین تا کف چاه آسانسور باید حتماً بیشتر از ۱۵۰ سانتی متر باشد.

هنگامی که نصب همه ی ملزومات تمام شد باید حداقل فضایی در کف چاه آسانسور با ابعادی به میزان 60×50×100 وجود داشته باشد که این فضا جهت جلوگیری از آسیب دیدن سرویس در مواقع نگهداری آسانسور و جان پناه می باشد.

آموزش نصب آسانسور,نصب آسانسور,نکات نصب آسانسور

مراحل آهن کشی چاه آسانسور

مطابق با نقشه شرکت آسانسوری، آهن کشی چاه آسانسور آغاز می شود که به منظور استقرار تراکت های موجود ریل های کادر وزنه و ریل های کابین آسانسور است که مراحل انجام آن به شکل زیر می باشد.

  • تهیه نقشه آهن کشی چاه آسانسور به صورت دقیق
  • تهیه آهن آلات مورد نظر و هم چنین نصب داربست فلزی برای آهنگ کشی چاه آسانسور
  • اجرای عملیات آهن کشی زیر نظر مستقیم نماینده شرکت آسانسور
  • ضد زنگ کاری آهن آلات بعد از صادر شدن گواهینامه انجام کار آهن کشی

موتورخانه آسانسور

مطابق با ابعاد نقشه شرکت آسانسور اتاق موتورخانه ایجاد می شود که در بهره برداری و ساخت آن رعایت کردن نکات زیر بسیار مهم است.

باید حداقل ۶ متر میان کف آسانسور در آخرین توقف تا کف موتورخانه آسانسور فاصله وجود داشته باشد

لازم است فضایی در قسمت بالایی چاه آسانسور در قالب جان پناه در نظر گرفته شود

بهتر است حداقل ۸۰ سانتی متر درب موتورخانه آسانسور دارای پهنا باشد

ایجاد هواکش مناسب و نصب پنجره در موتورخانه آسانسور جهت تهویه هوا باید در نظر گرفته شود

موتورخانه آسانسور باید از دمای بین ۵ الی 40 درجه سانتی گراد برخوردار باشد

در موتورخانه آسانسور باید کپسول آتش نشانی واقع شود

روی سقف موتورخانه آسانسور باید قلابی با تحمل دو تن بار نصب شود

آموزش نصب آسانسور,نصب آسانسور,نکات نصب آسانسور

دورچینی درب طبقات

بعد از این که نصب درب ها و ریل پایان یافت و کنترل نهایی صورت گرفت دورچینی درب طبقات آغاز می شود. توسط آجر، پوشش های فلزی یا بلوک اطراف درب ها دیوار می شود.

این دیوار به هیچ عنوان نباید به حریم چاه آسانسور نزدیک شود و لازم است که درب ها هم سطح باشند.

نصب تابلو برق سه فاز و اجرای کابل کشی آسانسور

از نمونه نکات نصب آسانسور اجرای کابل کشی و تابلوی برق سه فاز می باشد که دارای اهمیت ویژه ای بوده که مراحل نصب آن ها در پایین شرح داده شده است.

ایجاد کابل برق سه فاز از کنتور تا موتورخانه آسانسور

ایجاد سیم ارث

تهیه فیوز مینیاتوری و پریز به منظور روشنایی فن موتورخانه و چاه آسانسور

تعبیه ترموستات به منظور تنظیمات دمای موتورخانه آسانسور

نصب فرمان و ولتاژ و مدارهای قدرت

بتن ریزی سقف چاه آسانسور

بعد از اینکه همه ی مراحل بالا انجام گرفت و توسط شرکت آسانسوری این مراحل مورد تایید قرار گرفت، مرحله بعدی آرماتور بندی و بتن ریزی سقف می باشد.

این مرحله به این منظور می باشد که سقف تحمل بار مورد نظر را داشته باشد. بعد از اینکه آرماتوربندی و بتن ریزی پایان یافت به مدت ۱۵ روز طول می کشد تا به صورت کامل خشک شود.

آموزش نصب آسانسور

از جمله نکات نصب آسانسور که باید توجه داشته باشید این موضوع است که حتما نصب آن به وسیله افرادی آموزش دیده انجام شود.

این آموزش ها برای افراد بزرگسال در آموزشگاه ها و همینطور در بعضی هنرستان ها برای نوجوانان تدریس می شود و به صورت تئوری و عملی آموزش می بینند.

اساتید مجرب و با سابقه با بهره گیری از همه ی قطعات الکترونیکی و مکانیکی آسانسور که در کارگاه موجود می باشد، نصب و نحوه کار قطعات را توضیح می دهند.

نظرات برای این پست بسته شده است.