نقشه برق ساختمان و کاربرد آن در نصب آسانسور

نقشه برق ساختمان یکی از مهم ترین بخش ها در ساختمان سازی می باشد که باید برخی از قوانین و اصول ترسیم در آن رعایت شود زیرا که این کار اهمیت بالایی در برق کشی دارد. نصابان آسانسور ابتدا باید با نقشه برق نقشه آسانسور را طراحی کنند. برق کشی ساختمان مسکونی با صنعتی بسیار فرق دارد به همین دلیل نقشه آن ها نیز از متفاوت است و این کار به تخصص نیاز دارد. در این مطلب می خواهیم شما را با نمونه نقشه برق کشی ساختمان مسکونی آشنا خواهیم کرد. با ما همراه باشید و این مطالب مفید را مطالعه نمایید.

برق آسانسور,برق ساختمان,نقشه برق

انواع نقشه در برق ساختمان

نقشه برق ساختمان به دو شکل شمای حقیقی و شمای فنی مدار کشیده می شود. در این نقشه ترسیم شده اتصال همه سیم های رابط به کلید ها نشان داده می شود. به طور کلی نقشه سیم کشی به صورت تک خطی است که تعداد لوله ها و مسیرها و اجزای مدار دیده می شود. اجزای مهم نقشه برق به طور کلی شامل مواردی مانند علائم، نقشه پلان ها، نمودار تابلوها، نمودار رایزر،  جزئیات و توضیحات می باشد. باید در ترسیم نقشه به قوانین مهم و ملی ساختمان توجه کرد زیرا رعایت این قوانین در نقشه کشی هم برای طراح و هم برای اجرا کننده مهم و الزامی است. در ادامه تصویری از علامت های اختصاصی را برای شما آورده ایم تا بتوانید با این علامت ها آشنا باشید.

نقشه برق ساختمان برای یک واحد مسکونی سه خوابه

نقشه برق واحد مسکونی سه خوابه ترسیم شده است که در این نقشه محل کلید های برق نشان داده شده است.

درعکس نقشه برق ساختمان که در بالا  آمده است ابتدا باید به محل قرار گرفتن کلید برق ها دقت نمایید زیرا زمانی که درب ها باز می شوند نباید کلیدها در پشت در قرار گرفته باشند و در هنگام ورود به اتاق باید در دسترس باشند. زیرا زمانی که وارد اتاق تاریک می شوید باید کلیدها در دسترس باشند تا بتوانید به راحتی چراغ را روشن نمایید.

اگر به کلیدهای آشپزخانه توجه کنید مشاهده خواهید کرد که به دلیل اینکه آشپزخانه درب ندارد کلیدها را در ابتدای آشپزخانه و در دسترس قرار داده اند.

مهتابی که در حال نصب شده است همان طور که در عکس بالا مشاهده می کنید باید کلیدش در زیر مهتابی وصل شده باشد.

تا جایی که ممکن است باید اصول برق ساختمان دچار نقص نشود. کلید قسمت های مختلف را در یک جا و در نزدیک هم می توان نصب کرد زیرا این کار باعث می شود تا لوله ارتباطی حذف شود و در مصرف سیم و برق صرفه جویی می شود. در عکس نقشه برق ساختمان می توانید ببینید که کلید تراس در کنار کلید فضای ورودی قبل از ترانس پشت به پشت هم قرار گرفته است و کلیدهای اتاق خواب شماره یک می باشند.

بهتر است در این عکس به جعبه فیوز نیز توجه کنید مشاهده خواهید کرد که این جعبه فیوز در بهترین جا قرار گرفته است زیرا که هم در بخش ورودی ساختمان می باشد و هم از بخش های حال به خوبی قابل مشاهده است. توصیه می شود که این جعبه نباید در آشپزخانه نصب شود زیرا بعد از اینکه به آشپزخانه، کابینت نصب کنند این جعبه در پشت کابینت باقی خواهد ماند.

نقشه برق آسانسور,نقشه برق ساختمان,نقشه برق واحد مسکونی

در این عکس بالا مشاهده می کنید که لوله های ارتباطی کشیده شده است. رنگ این لوله های ارتباطی به رنگ سبز می باشد که در این نمونه نقشه برق ساختمان ترسیم شده است. این لوله گذاری به گونه ای شده است که بتوان به راحتی سرخط های زیر را اعمال کرد:

  • سر خط روشنایی حال و تراس یکی می باشد.
  • سرخط روشنایی هر سه اتاق خواب یکی می باشد.
  • سرخط روشنایی آشپزخانه و سرویس و حمام یکی می باشد. اما شما می توانید آن ها از هم جدا کنید.

اکنون به سراغ رسم لوله های برگشتی باید رفت برای اینکه نقشه برق ساختمان شلوغ دیده نشود در این نقشه که در بالا مشاهده می کنید خواهید دید که لوله های قبلی پاک شده است و لوله های برگشتی ترسیم شده است. در این نقشه خواهید دید که در اتاق خواب ها لوله مهتابی و لامپ مرکزی با یک لوله به کلید رفته اند تا در استفاده از لوله و سیم نول صرفه جویی شود.

در درون آشپزخانه دو لوله آبی رنگ دیده می شود که یکی از آن ها برای لامپ وسط آشپزخانه وصل شده و به سمت کلید دو پل رفته است، لوله دیگری هم از سمت کلید دو پل به بالای اپن رفته است تا بتواند برق هالوژن ها را تامین کند.

در درون دستشویی نیز یک روشنایی و یک فن ترسیم شده است و در حمام نیز به همین صورت یک روشنایی و یک فن وجود دارد. اگر حمام پنجره هواکش داشته باشد دیگر لازم نیست تا فن در داخل حمام نصب شود.

نکات مهم در نقشه کشی برق ساختمان

  • رعایت ظرفیت استاندارد فیوزها
  • توجه به مکان قرار گیری وسایل برقی
  • رعایت فاصله در سیم کشی
  • رعایت استاندارد سطح مقطع سیم ها
  • انتخاب انشعاب های مناسب

نوشتن نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.