انواع آسانسور

اگر نگاهی به اطراف تان بیندازید و ساختمان های آسمان خراش را مشاهده کنید، به این موضوع خواهید رسید که ساختن چنین سازه هایی بدون وجود آسانسور وجود نداشت! اهمیت این وسیله بالابر نقلیه بسیار زیاده بوده به طوریکه در چند سال اخیر صنعت ساخت و طراحی سیستم های محرکه آسانسور بسیار پیشرفت داشته است.

اما اگر صاحب یک ساختمان مسکونی یا مجتمع تجاری هستید، قطعا دغدغه مهمی همچون خرید آسانسور را خواهید داشت. پس بهتر است پیش از خرید اطلاعاتی کامل و جامع در خصوص این وسیله نقلیه به دست آورید، چراکه این وسیله چندان ارزان نیست و باید هزینه چشمگیری بابت آن بپردازید. در ادامه این مقاله بلاگ فروشگاه لوازم آسانسور هایت لیفت، این موضوع را کامل تر بررسی می کنیم.

آسانسورهای پیچی

اگر به دنبال یک آسانسور کم حجم برای خانه ای که حداقل ارتفاع آن چهار طبقه است می باشید، پیشنهاد می کنیم که آسانسور های پیچی را در نظر داشته باشید. یکی از مزایای این نوع از آسانسور ها این است که هم با برق سه فاز به هم با برق تک فاز نصب می‌ شوند.

این آسانسور دارای یک پیچ بسیار بلند یک مهره و یک تسمه است، و تمام این قطعات به واسطه یک موتور به حرکت در می آیند و به همین خاطر به آن ها آسانسورهای پیچی می گویند. آسانسور پیچی از لحاظ امنیت بسیار مطمئن بوده و در طول تاریخچه خود هیچگونه چگونه سقوطی از جانب آن ثبت نشده است. به طور کلی مکانیزم این نوع آسانسور در حالت عادی بدون هیچ گونه حرکت قفل است و تنها چیزی که موجب حرکت آن می شود تسمه می باشد، پس اگر آسانسور پیچی تسمه پاره کند دیگر قادر به حرکت نمی باشد.

انواع آسانسور,خرید آسانسور,انواع آسانسور

آسانسورهای پنوماتیک

از دیگر انواع آسانسور می توانیم به آسانسور های پنوماتیک اشاره کنیم که باز هم این نوع از آسانسور های یک انتخاب بسیار مناسب برای خانه های دوبلکس و یا چهار طبقه می باشند. به طور کلی اگر به دنبال آسانسور کم حجم می باشید پنوماتیک یک گزینه بسیار هوشمندانه محسوب می شود، چرا که می توانید آن را در فضای حدود یک متر مربع نصب کنید. از مزایای این آسانسور می توانیم به این موضوع اشاره کنیم که نیاز نیست برای نصب آن از چاه یا موتورخانه استفاده کنید و جالب است بدانید که برای راه اندازی آن برق تک فاز هم پاسخگو می باشد، که در این مورد خطر برق گرفتگی هم کاهش می یابد.

آسانسورهای پنوماتیک به گفته کارشناسان مرکز فروش آسانسوراصلاً برای جابجایی بار مناسب نیستند و بیشترین ظرفیت آن ها حدود ۲۴۰ کیلو گرم می باشد، همانطور که گفتیم بیشتر برای خانه های دوبلکس و ساختمان هایی با تعداد خط طبقات کم کاربردی هستند.

پنوماتیک ها دارای یک استوانه وکیوم شده می باشند. کابین آسانسور را به گونه ‌ای طراحی شده که امکان عبور هوا از آن وجود ندارد مگر از طریق محفظه! شاید برای تان سوال پیش بیاید که آسانسورهای پنوماتیک چگونه کار می کنند؟ در پاسخ باید بگویم که برای حرکت این آسانسورها موتور شروع به خارج کردن هوا از درون محفظه بالای کابین آسانسور می کند، در این میان یک خلاء ایجاد شده و کابین به سرعت به سمت بالا کشیده می ‌شود و همینطور برای پایین رفتن کابین هم محفظه بالای آسانسور باز می شود و هوا وارد آن می شود و در نهایت آسانسور به سمت پایین حرکت می کند.

انواع آسانسور,خرید آسانسور,انواع آسانسور

آسانسورهای مغناطیسی

آسانسورهای مغناطیسی هم جزء انواع آسانسور در کل دنیا به شمار می روند، همان طور که از نام شان پیداست نحوه عملکردشان به صورت مغناطیسی می باشد. آن ها به این صورت که در چاه های مخصوص آسانسور به جای اینکه از ریلی استفاده کنند از دیواره های آهنربایی مغناطیسی استفاده کرده اند و در مقابل در کف آسانسور هم یک آهنربای مغناطیسی با قطب مخالف قرار داده اند.

آهنربای کف آسانسور مخالف دیواره ها بوده چیزی که موجب حرکت آن می شود اتصال برق و به وجود آمدن نیروی رانش می باشد. برای نصب آسانسورهای مغناطیسی نیازی به کابل و موتور نیست چراکه این آسانسورها بدون این قطعات هم کار می کنند و جالب است بدانید که امکان وجود چندین کابین در یک چاه نیز وجود دارد. در واقع در تکنولوژی مغناطیسی حرکت افقی امکان پذیر بوده و دارای امنیت بیشتری می باشند اما متاسفانه قیمت شان بسیار بالاست به همین خاطر آسانسورهای مغناطیسی همانند سایر آسانسورها مورد استفاده قرار نگرفتند.

انواع آسانسور,خرید آسانسور,انواع آسانسور

آسانسورهای هیدرولیکی

می توان گفت که صنعت آسانسور سازی را آسانسورهای هیدرولیکی متحول کرده اند. جالب است بدانید که آسانسورهای هیدرولیکی در گذشته بر اساس قانون پاسکال حرکت می کردند آن هم به این صورت که یک مخزن پر از روغن را در قسمتی قرار می دهند که کوچکتر بوده و در قسمت بزرگتر هم به دستگاه فشار وارد می‌ کردند تا در جهت عمودی جا به جا شود!

اما آسانسورهای هیدرولیکی امروزی دیگر به این نحوه کار نمی کنند! آن ها متشکل از موتورهای الکتریکی و پمپ های فشار روغن و جک و هیدرولیک می باشند و تمامی این وسایل را در چاله‌ ها و چاه های مخصوص آسانسور که درست در زیر کابین وجود دارد قرار می دهند. در آسانسورهای هیدرولیکی خبری از کادر وزنه نیست و تمام بار کابین به واسطه یک جک هیدرولیک جابجا می شود.

البته چنین موردی باعث شده تا به موتورهای قوی تری احتیاج پیدا کنند! نکات جالب دیگر این نوع از آسانسورها این است که موتورشان را درون مخزن های روغن قرار می دهند در واقع این موتورها فشار روغن برای جک هیدرولیک را به وجود می‌ آورند.

انواع آسانسور,خرید آسانسور,انواع آسانسور

آسانسور های کششی

آسانسور کششی هم از دیگر انواع آسانسور می باشد. این وسیله دارای دو وزنه است که در هر دو طرفه آن یک نخ عبور کرده و این نخ از روی یک قرقره عبور می‌ کند. در این نوع از آسانسورها در روی یک سر سیم بکسل کابین قرار دارد و بر سر دیگران هم کادر وزنه قرار گرفته نخود سیم بکسل هم از روی یک فلکه  موتور عبور می کند. چیزی که موجب تحرک آسانسورهای کششی می‌ شود موتور آن است و وزن کابین مدام در حال تغییر است.

برای مثال زمانی که کابین به صورت خالی به بالا و پایین می رود فشار زیادی روی موتور وارد می شود به همین خاطر در آسانسورهای کششی به موتور پر قدرت نیاز داریم. نوع دیگر از آسانسورهای کششی نیز وجود دارد که به نام روم  لس شهرت دارند و در آن نیازی به وجود موتور نیست. برای نصب آسانسور کششی باید حتماً ساخت و ساز ساختمان تان رو به اتمام باشد زیرا نصب آن حدود یک ماه طول می کشد.

نظرات برای این پست بسته شده است.