
اجزای تشکیل دهنده آسانسورهای چرخ دنده ای
آسانسور چرخ دنده ای در مقایسه با آسانسورهای هیدرولیک و کششی دارای مزایای فراوانی است که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره نمود.
- این آسانسور مخصوص مکان های صنعتی و انبارها جهت حمل بار و مسافر طراحی می شوند.
- به دلیل وجود موتور و تابلو فرمان در کابین آسانسور، هزینه سنگین احداث موتور خانه و چاهک آسانسور از بین می رود.
- قابل نصب به صورت داخل و خارج از ساختمان حتی در معرض هوا و همچنین جهت سطوح شیب دار و قوس دار می باشد.
- سادگی در مونتاژ، حمل و نقل و همچنین قابل نصب به صورت دائم یا موقت می باشد.
- به دلیل سادگی بیش از حد آسانسور چرخ دنده ای، هزینه سرویس نگه داری دستگاه بسیار پایین است
- با توجه به باریک بودن و طراحی خاص پروفیل های به کار رفته درآن، در مکان هایی که فضای مورد استفاده از ارزش بالایی برخوردار است استفاده از چنین دستگاهی بسیار مقرون به صرفه می باشد.
- حتماً نباید مسیر حرکت عمودی باشد، مسیر حرکت می تواند به صورت منحنی یا شیب دار باشد.
- در عمل هیچ محدودیتی از لحاظ ارتفاع وجود ندارد.
- هنگام قطع برق با استفاده از نیروی جاذبه زمین و با سرعتی کنترل شده به پایین منتقل می شود.
مواد و مصالح استفاده شده در ساخت آسانسورهای چرخ دنده ای
اصولا برای ساخت کابین آسانسور چرخ دنده ای از آلومینیوم اکسترد شده و برای ساخت فریم ستون ها و کابین از فولاد Hot dip galvanized استفاده می گردد. از استیل زنگ نزن برای ساخت جعبه اتصالات برقی و تابلو برق استفاده می کنند. در صورتی که آسانسور بخواهد در مکان هایی مانند لنگرگاه های ساحلی یا تجهیزات نفتی نصب شود که دارای گرد و خاک بالایی هستند نیاز است از قطعات و وسایلی که درجه حفاظت الکتریکی بالایی دارند به کار برده شود.
اجزای تشکیل دهنده آسانسور چرخ دنده ای
ستون
در حقیقت همان سازه فلزی دستگاه می باشد و در سراسر مسیر حرکت نصب شده و به سازه جانبی متصل می شود. معمولا جهت محافظت سطح آن به صورت Hot dip galvanized می باشد. جهت سهولت در حمل و نصب، ستون ها به صورت قطعات کوچک (section) ساخته می شوند.
دنده
یک دنده سراسری است که روی ستون نصب می شود و جنس آن از فولاد مخصوص می باشد.
چرخ
آشنایی با قطعات آسانسور می تواند در خیلی جا ها به دردتان بخورد. این چرخ ها که روی کابین نصب می شوند و به وسیله موتور به حرکت در می آید، در سراسر سیر حرکت با دنده ها (Rack) درگیر هستند و با حرکت چرخ، کابین به حرکت در می آید.
کابین
معمولا کابین این آسانسورها یک اتاقک از جنس آلومینیوم اکسترود شده است و فریم آن فولادی است که سطح آن به صورت Hot dip galvanized می باشد. داخل یا روی کابین موتورهای محرک، چرخ و تابلو فرمان نصب می شود.
ترمز اضطراری
این ترمز برای ایمنی است و هنگامی که سرعت آسانسور از حد تعریف شده ای بالاتر رود، عمل می کند و مانع از سقوط آسانسور می شود.
سوئیچ های حدی
جهت ایمنی در بالا ترین و پایین ترین حد مسیر حرکت این سوئیچ ها نصب می شوند.
ضربه گیر
این ضربه گیر ها در پایین آسانسور چرخ دنده ای نصب می گردد و معمولا از جنس فنر فولادی می باشد.
کابل متحرک
کابل این آسانسورها بر خلاف آسانسور های معمولی که درآن ها سیگنال های بین تابلو فرمان و کابین را منتقل می کند، تنها جهت تغذیه برق سه فاز یا تک فاز موتورهای محرکه استفاده می شود.
ضامن یا خلاص کن
هنگامی که برق قطع می شود جهت پایین آوردن کابین با تحریک این ضامن کابین با سرعتی قابل کنترل توسط اپراتور به سمت پایین حرکت می کند.
سیستم اور لود
جهت جلوگیری از بهره برداری بیش از ظرفیت آسانسورها مورد استفاده قرار می گیرد.
شستی ها
معمولا کنترل این نوع آسانسورها به صورتpush-button می باشد. ولی بسته به ترافیک و تعداد توقف از سیستم Full collective و حتی در صورت لزوم به صورت دوبلکس که در آسانسورهای معمولی موجود می باشد قابل استفاده است.
درب کابین
درب این کابین ها به صورت های گیوتینی و ریلی که به یک سمت باز می شود ساخته می شود.
تابلو فرمان
این تابلو که در آن رله ها، کنتاکتور، ترمینال ها، درایو v.v.v.f موتور و وسایل برقی تعبیه می شوند از جنس استیل می باشد و در داخل یا روی کابین نصب می گردد.
موتور گیر بکس
سیستم محرک این آسانسورها همان موتور است که بسته به ظرفیت و طول مسیر تعداد آن ها تفاوت دارند. آشنایی با قطعات آسانسور می تواند، علاقه مندان را با انواع آسانسور و قطعات آن و نوع عملکرد آنان آشنا سازد. برای آشنایی بیشتر می توانید با کارشناسان ما در فروشگاه لوازم آسانسور هایت لیفت در تماس باشید.
نوشتن نظر