استاندارد درب آسانسور و نکات اساسی آن

امروزه آسانسور به یکی از مهم‌ترین وسایل نقلیه ای که در اختیار مردم قرار می‌گیرد تبدیل شده است.مردم مانند قبل از پله ها برای رفت و آمد خود در ساختمان ها استفاده نمی کنند. از این جهت می‌توان آسانسور را یکی از مهمترین اجزای تشکیل دهنده ساختمان ها دانست. پس در انتخاب نوع آسانسور برای ساختمان خود باید به نکات زیادی دقت کنیم. ما امروز در این مقاله قصد داریم شما را با استانداردهایی از درب آسانسور آشنا کنیم. درب های آسانسور باید با توجه به استانداردهایی در موقعیت خود قرار بگیرند. همان طور که می دانید درب های مختلفی برای آسانسور از جمله برقی و دستی و … وجود دارد که ما به بررسی یکی از مهم ترین درب های آسانسور یعنی درب سلکوم آسانسور پرداخته ایم. در ادامه شما را با برخی نکات مهم در استاندارد درب آسانسور در ساختمان ها آشنا می کنیم.

نواحی باز چاه آسانسور که برای دسترسی  به کابین آسانسور فراهم شده است باید مجهز به درب های آسانسور بدون روزنه باشد. به طور کلی در حالت بسته آزاد بین لثه ها و چهارچوب تا حد امکان آن باید بسیار کم باشد. در صورتی که نیز وجود داشته باشد باید از ۶ میلیمتر  بیشتر نباشد البته با تجربیات کارشناسان آسانسور به مرور زمان علت فرسودگی و حتی لرزش های ساختمان به ۱۰ میلی متر نیز برسد.

مقاومت مكانيكی درب ها و چهار چوب آنها

درب و چهارچوب هایی که برای محفظه های ورودی کابین آسانسور استفاده می شود باید به گونه ای ساخته شود تا به مرور زمان تغییر شکل ندهد برای همان در بیشتر این از فلز ساختمان استفاده می کنند. حال منظور از مقاومت مکانیکی درب های آسانسور چیست  سوال بسیار تخصصی است که فقط کارشناسان به اهمیت آن پی می برند. اما نکاتی در همین مکانیکی وجود دارد که می‌تواند به کل به سیستم آسانسور تاثیر مستقیم بگذارند.

  1. درب آسانسور به همراه قفل های شان باید دارای مقاومت مکانیکی کافی باشند به گونه‌ای که در برابر نیروی عمودی معادل ۳۰۰ نیوتن در هر نقطه ای از این پانل ها به مساحت ۵ سانتی متر به شکل دایره و یا اینکه مربع از هر دو طرف به آن وارد می ‌شود باید بدون تغییر شکل بمانند.در صورتی که تغییر شکل نیز داشته باشند نباید بیشتر از ۱۵ میلی متر تغییرات ایجاد شود زمانی که این آزمون را انجام میدهید همین طور نباید در کارکرد ایمیل درب آسانسور اختلال ایجاد شود.
  2. زمانی که نیروی معادل ۱۵۰ نیوتن متر بدون کمک ابزار در بدترین نقاط ممکن آن در جهت باز شدن درب های خودکار افقی و حتی درب های تاشو آزاد شده از این فشار می ‌تواند از ۶ میلی متر بیشتر شود در صورتی در دو حالتی که در ادامه توضیح می دهیم قرار داشته باشند. شرط اول برای درب های کشویی طرف باز می شوند تغییرات ای ۳۰ میلیمتر باشد و برای درمان که از وسط باز می شوند ۴۵ میلیمتر.

استاندارد درب آسانسور,انواع درب آسانسور,درب-آسانسور

درب های شیشه ای و استانداردهای قرارگیری آن در ساختمان ها

لته درب های شیشه ای آسانسور  در صورت وارد شدن نیروهای ۱۵۰ و حتی ۳۰۰ نیوتنی نباید دچار آسیب شود و باید بتواند به راحتی نیرو را انتقال دهد. نکته ای که در مورد دربهای شیشه ای وجود دارد جنس این شیشه ها می باشد که باید در آزمون‌های شوک آونگی تحمل بالایی داشته و با موفقیت از این آزمون خارج شود.در صورتی که این آزمون‌ها به کارکرده ایمن درب اختلال ایجاد نکند در ایمنی کامل برای استفاده در ساختمان ها را دارد.

زمانی که می خواهید شیشه‌های درب آسانسور را نصب کنید  باید از خارج نشدن شیشه از قید و بست آن در زمان نشست و جابجایی کوچک اطمینان حاصل کنید. زمانی که شما کانال های شیشه ای را خریداری میکنید دارای برچسب های حاوی اطلاعات زیر می باشد:

  • نام و علامت تجاری فروشنده
  • نوع شیشه به کار گرفته شده در آن
  • ضخامت شیشه

یکی از خطراتی که عمدتاً کودکان در مواجه با انواع درب آسانسور با آن سر و کار دارند، کشیده شدن دستشان در هنگام استفاده از درمانهای خودکار آسانسور است.  برای کم کردن این خطر تمهیداتی را در نظر گرفته ایم این تمهیدات باید با توجه به مواردی که در ادامه بیان می کنیم صورت بگیرد. این موارد با توجه به استاندارد درب آسانسور تعیین شده است:

  • کاهش ضریب اصطکاک بین دست‌ها و شیشه آسانسور
  • مات کردن شیشه ها تا ارتفاع یک متری
  • سنسور تشخیص انگشت ها

نکات درب آسانسور,استاندارد درب آسانسور,انواع درب آسانسور

نکات کلیدی در هنگام نصب درب آسانسور

  1. ارتفاع ورودی درب های آسانسور در طبقات باید حداقل ۱۹۵ سانتی متر باشد.
  2. عرض مفید که برای درب های طبقات  در نظر گرفته می شود نباید بیشتر از ۵۰ میلیمتر از ارز درب و کابین در دو طرف باشد.
  3. هر درب ورودی آسانسور در طبقات دارای آستانه می باشد  باید مقاومت کافی در برابر نیروهایی که در زمان بارگیری به کابینه وارد می شود را داشته باشد.
  4. درب ها در طبقات باید به گونه ای نصب و طراحی شوند تا در حین عمل کرده عادی خود را در انتهای مسیر از ریل خارج نشوند.

نکات کلیدی در حفاظت و ایمنی از انواع درب آسانسور

  1. طراحی درب های آسانسور و لبه های آن باید به گونه‌ای باشد که باعث جراحت و آسیب دیدگی ناشی از گیر کردن شخص لباس و حتی اشیا نخواست در بین درب ها وجود نداشته باشد.
  2. به منظور اجتناب از  این موارد سطح های خارجی درب های کشویی خودکار نباید دارای برآمدگی یا فرورفتگی بیش از ۳ میلیمتر باشد و اصطلاحاً لبه های آن برای باز شدن باید پخ شوند.
  3. نیرویی که برای بسته شدن درب در هنگام آغاز حرکت برای درب آسانسور مشخص می کنند، نباید بیشتر از ۱۵۰ نیوتن باشد در صورت بیشتر بودن می تواند افراد داخل آسانسور آسیب بزنند.
نظرات برای این پست بسته شده است.