هزینه‌ تعمیر، سرویس و نگهداری آسانسور بر عهده مالک است یا مستاجر؟

همان طور که می دانید؛ به مرور زمان و با استفاده مکرر از آسانسور؛ قطعات آن دچار آسیب و یا فرسودگی می شوند و ممکن است به تعمیر و تعویض قطعه احتیاج پیدا کنید. از این رو شاید این سوال اکثر ساکنین ساختمان های اداری، تجاری، مسکونی و… باشد که در واقع چه کسی باید هزینه تعمیر و نگهداری آسانسور، را بپردازد؟

معمولا در اکثر ساختمان ها؛ برخی هزینه‌های جاری مانند؛ هزینه سرویس و نگهداری آسانسور، هزینه برق مشاع، پول آب، هزینه گاز در صورت مشاع بودن، حقوق سرایدار، هزینه‌ نظافت مشاعات ساختمان و… وجود دارد که تمام ساکنین ملزم هستند بابت این موارد، مبلغی را به عنوان شارژ ساختمان بپردازند.

از این رو اگر تمام ساکنین ساختمان در خرابی آسانسور نقش داشته باشند؛ باید همه افراد به صورت مشارکتی، هزینه تعمیر را بپردازند. همچنین از آن جایی که زمان اجاره ملک؛ مستأجر از تمام امکانات ساختمان استفاده می کند اگر آسانسور آسیب دید، باید هزینه تعمیر آسانسور را مستأجر بپردازد.

 

آیا ساکنین طبقه همکف و اول نیز ملزم به پرداخت هزینه‌ تعمیر، سرویس و نگهداری آسانسور هستند؟

گاهی اوقات در برخی از ساختمان‌ ها؛ ساکنین طبقه همکف و اول بر سر پرداخت هزینه‌ های ساختمان مانند هزینه سرویس و نگهداری آسانسور، با یک دیگر اختلاف نظر دارند و بر این باور اند که به دلیل استفاده نکردن یا استفاده کم از آسانسور، نباید هزینه‌ سرویس و نگهداری آن را بپردازند.

اما طبق ماده 23 قانون تملک ساختمان ها در مورد مقررات و قوانین استفاده از آسانسور؛ اعتراض افراد ساکن طبقه همکف و اول برای پرداخت نکردن هزینه‌ های مربوط به تعمیر و سرویس آسانسور، قابل قبول نیست و تمام ساکنین باید این هزینه را بپردازند.

دقت داشته باشید حتی واحد ‌هایی که در اکثر ایام سال خالی هستند و افراد ساکن در آن رفت و آمد زیادی ندارند نیز؛ ملزم به پرداخت شارژ آسانسور هستند و در هر شرایطی باید هزینه سرویس و نگهداری آن را بپردازند.

البته در برخی دیگر از ساختمان ‌ها هم؛ افراد با برگزاری و تشکیل یک جلسه که تمام ساکنین آپارتمان در آن حضور دارند، همه با هم توافق می ‌کنند که ساکنین طبقه ‌های همکف و یا اول، هزینه کمتری نسبت به دیگر طبقات بپردازند.

تعمیر و نگهداری آسانسور,هزینه تعمیر آسانسور,تعمیر و نگهداری آسانسور

نکات مهم درباره هزینه تعمیر آسانسور در ساختمان های مسکونی

  • توجه داشته باشید که پرداخت هزینه ‌تعمیر آسانسور بر عهده تمام ساکنین ساختمان است و همه باید آن را بپردازند.
  • پرداخت کردن شارژ به موقع ساختمان، هیچ ربطی به حضور افراد در ملک ندارد.
  • همان طور که می دانید خسارت‌ ها و آسیب های زیادی ممکن است به آسانسور در ساختمان تان وارد شود و برای جلوگیری از هدر رفتن پول تان بهتر است سرویس و نگهداری منظم آسانسور را فراموش نکنید.
  • درصورت نیاز به تعمیر کردن آسانسور؛ پرداخت هزینه تعمیر آن برعهده فرد مستأجر یا مالک است.
  • فراموش نکنید که شماره طبقه از نظر قانونی؛ تاثیر خاصی در پرداخت هزینه نگهداری و سرویس آسانسور ندارد، اما می ‌توان با تصمیم اعضای ساختمان نحوه پرداخت آن را تغییر دهید.
  • اگر تمام ساکنین ساختمان؛ سهم خود را برای تعمیر و یا تعویض قطعات آسیب دیده آسانسور پرداخت کنند، افرادی تهی دست فشار مالی کمتری را متحمل می شوند.

تا این قسمت از مطلب متوجه شدید که هزینه تعمیر، سرویس و نگهداری آسانسور؛ بر عهده مستأجر است اما برخی دیگر از هزینه‌ هایی که مربوط به تزئینات کابین، بازسازی آسانسور، تعویض قطعات و…  هستند نیز برعهده مالک است.

همچنین قابل ذکر است؛ اگر زمانی خسارت و آسیبی بر آسانسور وارد شود که به علت سهل انگاری و بی توجهی مستاجر و یا بستگان آن ها باشد، مالک هیچ وظیفه ای برای تعمیر کردن آسانسور ندارد و مستاجر باید خسارت و هزینه تعمیر آسانسور را بپردازد.

نوشتن نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.