مدار فرمان آسانسور

مدار فرمان آسانسور از قسمت های مختلفی مانند؛ مدار قدرت که معمولا 380 ولت دارد، مدار فرمان لو که ولتاژ آن بین 5 ولت تا 30 ولت است و مدار فرمان که از 90 تا 220 ولت دارد، تشکیل شده است. در اصل؛ مدار 380 ولت وظیفه دارد که موتور آسانسور را به حرکت در آورد و با توجه به نوع آسانسور، از تعداد کنتاکتورهای مختلفی استفاده می کند.

مدار 5 ولت تا 30 ولت، مدار اصلی آسانسور را تشکیل می دهد و شامل؛ مدارات اعلان طبقات، شستی های طبقات، سیستم های ایمنی، مدارهای شناسایی، شستی های داخل کابین و… می باشد. مدار 90 تا 220 ولت نیز وظیفه دارد که فن داخل کابین، کنتاکتورها، سیستم در باز کن اتوماتیک، چراغ های داخل کابین، ترمز آسانسور و… را فعال کند.

در ادامه این مقاله بلاگ فروشگاه لوازم آسانسور هایت لیفت، این موضوع را کامل تر بررسی می کنیم.

سیستم آسانسور,فرمان آسانسور,مدار فرمان آسانسور

معرفی قسمت های مختلف آسانسور

  • سیستم درب باز کن اتوماتیک

سیستم درب باز کن اتوماتیک، معمولا به 2 صورت؛ درب های معمولی یا همان لولایی و درب های اتوماتیک کشویی در آسانسور وجود دارد. در سیستم آسانسور با درب های معمولی یک دستگاه کوچک فلزی وجود دارد که با هسته متحرک و سیم پیچ، روی کابین نصب می شود و درب را باز می کند. در آسانسور هایی که درب اتوماتیک دارند نیز؛ وظیفه باز و بسته شدن درب به عهده یک موتور الکتریکی است که در سیستم های جدید 24 ولت dc هستند.

  • موتور آسانسور

موتور آسانسور، تنها وظیفه دارد که وزن نفرات را حمل کند و در آن 1 سیم بکسل از اطراف به چند وزنه چدنی و کابین بسته شده است. معمولا موتور های الکتریکی 3 فاز 1 یا 2 سرعته کارایی زیادی ندارند و بهتر است در صورت لزوم، از موتورهای آسانسور مربوط به شرکت های ایتالیایی استفاده کنید.

  • سیستم روزیون

سیستم روزیون مربوط به سرویس کار یا تعمیر کار است و کمک می کند که در حین تعمیرات، شستی های بیرون و داخل، از کار بی افتند و تنها از روی کابین قابل کنترل باشد. در این سیستم؛ 2 شستی وظیفه حرکت بالا و پایین رفتن آسانسور را بر عهده دارند و بیشتر برای تعمیرات تعویض سیم کشی، ریل کابین، داخل چاهک و آچار کشی ریل وزنه مناسب است. قابل ذکر است که در این سیستم آسانسور سرعت بسیار پایین است تا تعمیر کار امنیت بیشتری داشته باشد.

  • ترمز آسانسور

سیستم ترمز آسانسور، از 1 سیم پیچ، بازو، لنت ترمز و هسته فلزی متحرک تشکیل شده است و می توانید آن را روی موتور ببینید. باید بدانید که در آسانسور، ترمز همیشه در حال فعالیت است و زمانی آزاد می شود که آسانسور در حال حرکت است. همچنین ولتاژ کار ثابتی برای ترمز وجود ندارد و نوع آن بسیار متغیر است.

  • تراول کابل

تراول کابلی است که آن را از طرفی به تابلو مدار فرمان آسانسور و از طرف دیگر به زیر کابین متصل کرده اند و وظیفه ارتباط بین کابین و مدار کنترل را بر عهده دارد. تراول کابل معمولا به صورت 4، 8، 12، 20 و 24 رشته ای در بازار وجود دارد و هر چقدر این کابل در طراحی کمتر باشد؛ در هزینه نصب آن نیز بیشتر صرفه جویی می شود اما باید توجه داشت که کمتر شدن آن از 12 رشته؛ باعث سبکی کابل و گره خوردن آن می شود و بهتر است این نکته مهم را همیشه به خاطر بسپارید.

  • سیم بکسل

سیم بکسل در واقع یک طناب فولادی است و از چندین رشته سیم مفتول به دست می آید و به دور یک مغزی تنیده شده است و متریال به کار رفته در تولید آن، به شرایط محیطی بستگی دارد. سیم بکسل جزء ابزار آلات صنعتی پر کاربرد است که از آن برای جا به جایی اجسام، حمل و کشش در اتصالات وزنه آسانسور و بر روی درام آسانسور استفاده می شود.

به گفته کارشناسان مرکز فروش آسانسور مدار قدرت به عنوان بخش مهمی از مدار فرمان آسانسور است و حساس ‌ترین قسمت از مدارهای فرمان آسانسور، مدار ایمنی می باشد. مدار ایمنی نیز شامل اجزای مختلفی مانند؛ درب کابین، حد بالا و پایین چاهک، قفل درب طبقه و… است. مدار کنترل هم سطح های ولتاژ مناسب برای تجهیزات کنترلی را فراهم می‌ کند. در آخر نیز توجه داشته باشید که در سیستم تابلو مدار فرمان آسانسور، استفاده از 2 و یا 4 مینی کنتاکتور برای قفل و برق 2 شاخه ضروری است.

نظرات برای این پست بسته شده است.