
بررسی اصطلاحات آسانسور به صورت کامل
ما در این مقاله به شناخت کامل اصطلاحات آسانسور به طور کامل می پردازیم. این اطلاعات می تواند به شما در نصب و شناخت خود آسانسور کمک بسیاری کند. به طورکلی نصاب ها و افرادی که قصد دارند به عنوان تکنسین آسانسور در این حرفه فعالیت کنند این اصطلاحات آسانسور برایشان کاربردی است. البته که اصطلاحات و اطلاعات می تواند در زمان تعمیر نیز کاربردی باشد. با ما همراه باشید تا بهتر با این اصطلاحات آشنا شوید.
اصطلاحات انواع آسانسور
ابتدا بهتر است با انواع آسانسور که با اصطلاحات خاصی در نصب به کار گرفته می شوند، آشنا شوید:
آسانسور باری-مسافری: آسانسوری است که معمولا برای حمل و نقل کالا طراحی شده است و عمدتا این عمل به همراه افراد صورت می گیرد.
آسانسور با عملکرد غیر مستقیم: آسانسور هیدرولیکی می باشد که در آن پیستون یا سیلندر از راه سیستم های آویز (زنجیر ها و طناب ها) به کابین و یا قاب آن متصل شده باشند.
آسانسور با عملکرد مستقیم: آسانسور هیدرولیکی می باشد که در آن پیستون یا سیلندر مستقیماً به کابین و یا قاب آن متصل خواهد شد.
آسانسور هیدرولیکی: آسانسوری است که در آن قدرت بالابرنده از طریق یک الکتروپمپ که مایع هیدرولیک را به جک انتقال می دهد، تأمین می گردد. اتصال جک به کابین می تواند بطور مستقیم یا به طور غیر مستقیم صورت گیرد.(ممکن است ترکیبی از موتورها و پمپ ها و یا جک ها در این نوع آسانسور مورد استفاده قرار بگیرد)
اصطلاحات فنی آسانسور به صورت لیست وار
اصطلاحات آسانسور که در ادامه بررسی می شود معمولا نصاب ها و شرکت ارائه دهنده خدمات از آن استفاده می کنند.
استفاده کننده: شخصی است که از آسانسور و خدمات آن استفاده می کند.
اتاق فلکه: اتاقی است که در آن سیستم محرکه قرار ندارد و فقط فلکه ها در آن قرار دارند و وسایلی از قبیل گاورنر و دیگر تجهیزات الکتریکی به صورت کلی در آن جای میگیرد.
بار اسمی (ظرفیت مفید): میزان باری است که قطعات آسانسور بر مبنای آن انتخاب و ساخته شده اند.
فضای بالا سری: قسمتی از فضای چاه که در قسمت بالاترین طبقه توقف آسانسور تا زیر سقف چاه قرار دارد.
حداقل بار گسیختگی طناب فولادی: حاصل ضرب مربع قطر اسمی طناب فولادی آسانسور (بر حسب میلیمتر مربع) در مقاومت کششی اسمی سیم های آسانسور (بر حسب نیوتن بر میلیمتر مربع) و یک ضریب متناسب با نوع ساختار طناب های فولادی میباشد.
ریل های راهنما: اجزایی صلب هستند که برای هدایت کابین آسانسور و یا وزنه تعادل (در صورت وجود) تعبیه می شوند .
زنجیره ایمنی الکتریکی: تمامی وسایل برقی ایمنی در سیستم آسانسور که به یکدیگر بطور سری متصل می باشند.
سرعت اسمی: عبارت است از سرعت کابین که با بر حسب متر بر ثانیه، که تجهیزات بر مبنای آن ساخته شده اند.
اصطلاحات ترمز های آسانسور
ترمز های آسانسور اصطلاحات خاص خود را دارد که در بخش اصطلاحات آسانسور نقش مهمی را ایفا می کند.
ترمز ایمنی: وسیله ای مکانیکی است که توسط سیستم گاورنر، در زمان افزایش سرعت بیش از حد فعال می شود و با قفل شدن بر روی ریل های راهنمای کابین یا وزنه تعادل آنها را متوقف می کند.
ترمز ایمنی تدریجی: نوعی ترمز ایمنی است که سیستم آن با ایجاد اصطکاک روی ریل های راهنما عمل می کند و بدین صورت موجب شتاب منفی تعریف شده کمتری خواهد شد. همچنین نیروهای وارد روی کابین و وزنه تعادل را در مقدار مجاز محدود می نماید.
ترمز ایمنی گیره ای: وسیله ای است مکانیکی که در زمان فعال شدن، باعث توقف کابین در حرکت به سمت پایین می شود و آن را در هر نقطه از مسیر حرکت نگه می دارد و از ادامه خزش جلوگیری میکند.
ترمز ایمنی لحظه ای: نوعی ترمز ایمنی است که با قفل شدن تقریباً آنی روی ریل های راهنما باعث نگهداری کابین و یا وزنه تعادل (با شتاب منفی بسیار زیاد) می شود.
ترمز ایمنی لحظه ای با اثر ضربه گیر: یکی دیگر از انواع ترمز ایمنی است که با قفل شدن تقریباً آنی روی ریل های راهنما کار می کند ولی واکنش در کابین یا وزنه تعادل، با ضربه گیر تعدیل می شود.
اصطلاحات انواع جک در سیستم آسانسور
به طور معمول دو نوع جک در سیستم آسانسور قرار دارد. در اصطلاحات فنی آسانسور انواع جک از اهمیت زیادی برخوردار است.
جک: مجموعه ای از یک سیلندر و یک پیستون است که باعث ایجاد یک وسیله حرکتی هیدرولیکی می شود.
جک یک طرفه: جکی است که در آن عمل جابجایی از یک طرف با فشار به صورت مایع و از سمت دیگر تحت تأثیر یک نیروی جاذبه زمین صورت می گیرد .
چاه: فضایی که در آن کابین و وزنه تعادل در مجموع کل سیستم آسانسور (در صورت وجود) حرکت می کند. این فضا معمولاً به کف چاهک، دیوار ها و سقف چاه محدود می باشد.
چاهک: بخشی از چاه است بر خلاف فضای بالا سری که در زیر پایین ترین ایستگاه آسانسور قرار دارد.
نوشتن نظر