جان پناه آسانسور چیست؟

اختراعات بشر همواره در جهت افزایش راحتی وی بوده است، آسانسور نیز یکی از این اختراعات است که راحتی و آسایش انسان را به همراه داشته است. اما این وسیله هم گاهی می تواند بسیار خطر آفرین بوده و باعث مرگ و میر شود، یکی از نکات ایمنی مهم هنگام نصب این وسیله، جان پناه آسانسور است. در ادامه به توضیح و بررسی اینکه جان پناه چیست و ابعاد مناسب برای آن چه مقدار است خواهیم پرداخت.

بسیاری از شرکت هایی که خرید و فروش وسایل مکانیکی مانند آسانسور را انجام می دهند، افرادی متخصص در زمینه‌ نصب آنها را نیز دارند و گاهی حتی به عنوان خدمات پس از فروش، به صورت رایگان کار نصب را برای شما انجام خواهند داد. این افراد هنگام نصب وسایل مکانیکی مانند آسانسور، نکات امنیتی بسیار زیادی را در نظر می گیرند تا در آینده موجب خسارت های مالی و جانی نشود. یکی از این اقدامات امنیتی که حتما هنگام نصب آسانسور باید به آن توجه شود جان پناه آسانسور است.

چاله آسانسور

پیش از توضیح اینکه جان پناه چیست و چه کابردی دارد باید چاله یا چاهک آسانسور را بشناسیم. چاله آسانسور درواقع همان فضای عمودی ای است که آسانسور و تجهیزات آن، درونش قرار می گیرند. لازم به ذکر است که هیچ گونه تجهیزات دیگری بجز آسانسور و وسایل آن نباید درون چاه آسانسور قرار داشته باشند. یعنی درون این فضای عمودی که از کف ساختمان تا پشت بام آن کشیده شده است، هیچ تجهیزاتی مانند لوله و شیر های آب و گاز و سیم کشی های برق نباید وجود داشته باشد. این گودال برای قرار دادن پایه ریل های آسانسور ، سوراخ جک و پیستون و.. ساخته شده است و اصلی ترین نیاز برای ساخت جان پناه آسانسور است. در بیشتر موارد یک نردبان کوچک برای دسترسی به پایین چاله ، یک چراغ برای روشنایی و همچنین یک گودال مخزن برای پمپاژ پایین چاله آسانسور مورد نیاز است.

آشنایی با قطعات آسانسور,ابعاد جان پناه آسانسور,انواع آسانسور

ساخت چاله آسانسور بر اساس اصول مهمی که در فروشگاه قطعات آسانسور به شما گفته می شود در حین ساخت اولیه ساختمان اتفاق می افتد . در بسیاری از موارد ، گودال آسانسور به دلیل قرارگیری در پایین سازه ، به زیر سطح آب می افتد. در این صورت ، برای اطمینان از پر نشدن گودال آسانسور ، یک طرح پیچیده ضد آب برای دیواره های گودال و همچنین یک سیستم پمپاژ مشخص شده است.

جان پناه آسانسور

جان پناه آسانسور یک وسیله بکار رفته در فضای آسانسور نیست، بلکه فاصله آسانسور تا بالاترین و پایین ترین سطحی است که می تواند در آن قرار بگیرد. آسانسور ها همواره با سر و ته چاله آسانسور یک فاصله مشخص دارند یعنی از یک حد مشخص بالاتر، و از یک حد نیز پایین تر نخواهند آمد. شاید چندین بار دیده باشید که یک آسانسور مشکلی پیدا کرده است و مسئول فنی برای حل آن آمده است. آیا تا به حال فکر کرده اید که این متخصصان از چه راهی آسانسور را تعمیر می کنند؟ آنها از طریق قرار گرفتن در جان پناه می توانند این وسیله را تعمیر و بازسازی کنند. در نتیجه اهمیت آن به وضوح مشخص است.

در آن جان پناه آسانسور که در قسمت پایین چاله قرار دارد، وسایل دیگری مانند بافر و ضربه گیر نیز نصب می شوند. در ادامه بیشتر به توضیح این وسایل می پردازیم.

بافر آسانسور

بافر آسانسور یکی از مهمترین موارد سیستم ایمنی آسانسور است. بافرها برای از بین بردن خطر در هنگام از دست دادن قابلیت کشش و عدم فاصله کافی ترمز در مواردی مانند پاره طناب ، کار می کنند. در واقع بافر ها هنگام سقوط آسانسور بسیار کمک دهنده هستند. به لطف بافر، در سقوط آزاد آسانسور، کابین به طور مستقیم به زمین برخورد نمی کند. در این شرایط ، نقش بافر ها جلوگیری از ضربه شدید کابین به زمین است. جان پناه آسانسور با داشتن بافر، نقش بسیار مهمی را در حفظ امنیت آسانسور بازی می کند.

از بافر آسانسور می توان در ساختارهای مختلفی استفاده کرد و نوع آن نیز با توجه به آسانسور های استفاده شده، می تواند متفاوت باشد. به عنوان مثال، نوع بافر مورد استفاده در یک آسانسور با توجه به تعداد افرادی که آسانسور حمل می کند و سرعت آن، می تواند متفاوت باشد. به عنوان مثال ، اگر سرعت کابین آسانسور زیاد است ، باید از بافرهای کم مصرف و در صورت کم بودن سرعت ، از بافرهای کم مصرف استفاده شود.

جان پناه آسانسور,آشنایی با قطعات آسانسور,ابعاد جان پناه آسانسور

ابعاد جان پناه آسانسور و مراحل ساخت آن

ابتدا باید ارتفاع های مورد نیاز برای جان پناه را اندازه گیری و سپس آن را درست کنید. طبق استاندارد های کیفی، قبل از اینکه چاله را بتون ریزی کنید، اولین توقف آسانسور نباید کمتر از 190 سانتی متر باشد. بعد از اینکه بتون ریزی انجام شد نیز باید دوباره ابعاد جان پناه آسانسور را اندازه گیری کنید، در آید حالت ارتفاع ثانویه نباید کمتر از 150 سانتی متر باشد.

پس از بتون ریزی و تعیین ارتفاع مناسب، نوبت به دیوار کشی فضای چاهک می رسد. شما بایستی سه طرف این محفظه ( سمت راست، رو به رو، سمت چپ) را مطابق با میل خود با سیمان و گچ یا ورق های فلزی دیوار کشی کنید.

در مرحله آخر، پیش از نصب نهایی آسانسور طبق اصولی که در مرکز فروش قطعات آسانسور به شما می گویند یک سری قوانین دیگر نیز باید رعایت شوند تا آسانسور هیچ گونه مشکلی نداشته باشد. این قوانین که توسط بازرسان استاندارد آسانسور وبا توجه بر مقررات ایمنی آسانسور تدوین شده اند عبارتند از

  • فضای مکعبی چاهک و ابعاد جان پناه آسانسور باید به گونه ای باشد که امکان قرار گیری یک مکعب مستطیل به ابعاد 0.5 × 0.6 × 1 بر روی یکی از وجوه آن قرار وجود داشته باشد.
  • فاصله آزاد بین در هابی کشویی عمودی آسانسور که باز و بسته می شود با فضای خالی چاهک باید 0.1 متر باشد.
  • فاصله موجود بین کف کابین آسانسور و پایین تر قسمت چاهک، نباید کمتر از 0.5 متر باشد.
  • طی 160 سال گذشته از زمان نصب اولین آسانسور ، مناطق شهری بسیار تغییر و پیشرفت کرده اند. بیشتر این پیشرفت به دلیل آسانسورها است، لذا شایسته است که نکات ایمنی در ساخت و نصب آنها را رعایت کنیم.
نظرات برای این پست بسته شده است.