پله ها بیشتر از آسانسورها آدم می کشند؟ یا پله ها امن تر از آسانسورها هستند؟

پله برقی و آسانسور مدت های زیادی است به وسایلی تبدیل شده اند که تصور زندگی بدون آن ها سخت است. به جرات می توان گفت از هر ۱۰ ساختمانی که در طول روز می‌ بینیم ۹ تای شان دارای آسانسور هستند.

این ساختمان ها لزوما مراکز خرید یا محل کار نیستند، با مدرن شدن سبک زندگی، بیشتر مردم به سمت آپارتمان نشینی کشیده شده اند و امروزه شاهد آپارتمان های مرتفع بسیاری هستیم که گاهی تا 10 بالا رفته اند، مسلم است که استفاده از راه پله  به تنهایی در این ساختمان ها اصلا عقلانی نیست و وجود آسانسور الزامی است. با این حال هر روز خبرهای متعددی مبنی بر خطرات آسانسور و پله برقی می شنویم که موجب ترس بسیاری از مردم می شوند. در ادامه قصد داریم برخی از این خطرات را مرور کنیم و ببینیم آیا صحت دارند یا خیر. با ما در این مقاله بلاگ فروشگاه قطعات آسانسور هایت لیف همراه باشید.

آیا آسانسورها مرگبار هستند؟

مردم وقتی بر سر دو راهی پله یا آسانسور می مانند معمولا آسانسور را ترجیح می دهند. این انتخاب علت های متفاوتی دارد، تصور کنید فردی در طبقه پنجم یک ساختمان زندگی می کند، روزی برای خرید می رود و با چندین پلاستیک به منزل باز می گردد. بدیهی است که ناچار است از آسانسور استفاده کند چون بالا رفتن از ۵ طبقه آن هم با انبوهی از وسایل، بسیار طاقت فرسا و نفس گیر است. این جا است که خطرات آسانسور که اکثرا هم احتمالی هستند، در دل فرد رعب و وحشت ایجاد می کنند و ممکن است با تمام سختی، او پله را انتخاب کند.

پله برقی و آسانسور,خطر آسانسور,خطرات آسانسور

فقط در ایالات متحده تقریباً 18 میلیارد بار در سال از  آسانسور استفاده می کنند. در میان این تعداد، سال قبل فقط 27 مورد مرگ  در آسانسور ​​اتفاق افتاده است که بیشتر آن ها تکنسین بوده اند و مردم عادی نیستند. این امر در واقع آسانسورها را به یکی از ایمن ترین وسایل جهان تبدیل می کند. بنابراین خطرات استفاده از آن، به مراتب بسیار کمتر از پله برقی و حتی ماشین شخصی و هواپیما است و خطرات پله برقی بسیار بیشتر و قابل توجه تر است.

میان اکثر افراد، این تصور وجود دارد که اگر در آسانسور گیر کنیم ممکن است کابل ها پاره شوند و سقوط کنیم. اما واقعیت چیز دیگری است. در حقیقت، آسانسورها توسط شش تا هشت کابل فولادی قوی نگه داشته می شوند. یعنی اگر حتی یک کابل هم به صورت ناگهانی پاره شود، آسانسور سقوط نمی کند.

تنها راه برای وقوع یک فاجعه آسانسور مانند آنچه در فیلم و سریال ها می بینیم، این است که همه کابل ها بریده شوند، که این هم محال است. چون آسانسورها به صورت مرتب بررسی می شوند و اگر حتی مشکل کوچکی در آنها وجود داشته باشد، به سرعت رفع می شود و خطرات آسانسور را به حداقل می رساند.

پله برقی و خطرات آن

بسیاری از مردم از پله برقی ها می ترسند، که تا حدودی می توان حق را به آنها داد و ترسشان را جایز دانست.

سالانه حدود 10 هزار آسیب ناشی از پله برقی به مردم وارد می شود و منجر می شود کارشان به اورژانس بکشد. حوادث پله برقی می توانند منجر به ضربه شدیدی در مردم شوند. بیشتر این اتفاقات ناگوار برای کودکان رخ داده است.

خطرات پله برقی,پله برقی و آسانسور,خطر آسانسور

پله برقی برای بچه هایی که کفش های لژ دار می پوشند، بسیار خطرناک است. اما تمام ماجرا این نیست، طبق تحقیقاتی که انجام شده است، فهمیده اند خطر پله برقی برای همه انواع کفش ها و نه فقط کفش های لژ دار و حتی برای بزرگسالان وجود دارد. در ادامه چند راهکار برای اینکه از خطرات پله برقی در امان باشید خواهیم گفت.

  • همیشه وقتی می خواهید سوار پله برقی شوید به زمین نگاه کنید و با احتیاط روی پله ها پا بگذارید. بیشتر اتفاقات بر اساس بی حواسی رخ می دهند خصوصا وقتی افراد می خواهند از آن پیاده شوند ممکن است دیر بجنبند و پایشان درون محفظه پله برقی کشیده شود.
  • مواظب کودکان خود باشید. با یک دست آن ها ها را محکم نگه دارید و حواستان جمع باشد تا دقیقا وسط پله ایستاده باشند، بیشتر خطرات پله برقی متوجه کودکان است.
  • اگر لباس های بلند پوشیده اید، مواظب باشید که از پله ها و کناره های پله برقی دور باشد تا در آن گیر نکند .
  • از پله برقی برا جا به جایی با واکر، عصا یا صندلی چرخدار استفاده نکنید.
  • اگر کفش های بندی پوشیده اید حتما چک کنید که بندهای آن کاملا بسته باشد، اگر حتی یک بند هم آزاد باشد و روی زمین افتاده باشد می تواند یک فاجعه برای شما ایجاد کند.
  • در وسط پله بایستید و همواره دسته کنار آن را محکم بگیرید تا تعادلتان را حفظ کنید.
  • به هیچ وجه روی پله های پله برقی ندوید. حتی اگر خیلی عجله داشتید صبر کنید و با آرامش بایستید، دیر رسیدن بهتر از آسیب دیدن است.

مهندس ها و سازندگان پله برقی و آسانسور در سال های اخیر ایمنی این وسایل را بسیار افزایش داده اند اما با این وجود، همیشه احتمال آسیب دیدم در آن ها وجود دارد و بهترین کاری که برای پیشگیری از آن می توان انجام داد، این است که حواس پرتی را کنار بگذارید و با چشم باز قدم بردارید.

اما اگر به پله برقی اطمینان ندارید، پیشنهاد می کنیم به جای آن از پله های معمولی یا آسانسور استفاده کنید. این مکان ها نیز خطرات مختص به خود را دارند، اما بسیار کمتر از پله برقی است. امیدوارم این تجربیات کارشناسان مرکز فروش قطعات آسانسور در این موضوع برای شما کاربردی باشد.

نظرات برای این پست بسته شده است.