
بررسی همه جانبه سیستم محرکه آسانسورهای سریع
سیستم محرکه آسانسور از یک ماشین بالابر تشکیل شده است، که خود ماشین از یک فله کشش که به وسیله موتورهای الکتریکی حرکت می کند تشکیل می شود. به این فله یک ترمز مکانیکی که به صورت الکتریکی عمل می کند اضافه می شود تا بتوانند ایمنی حرکت کردن آن را تامین نمایند. این ترمز هنگامی وارد عمل می شود که برق ساختمان یا منبع انرژی قطع شود. بین موتور الکتریکی و فله کشش یک گیربکس قرار می گیرد تا بتواند سرعت موتور را با سرعت فله تنظیم نماید. از گیربکس در این سیستم برای کاهش گشتاور( مقدار نیرویی که برای چرخاندن یک جسم مورد نیاز است) استفاده می شود. این اطلاعات برگرفته از تجربیات کارشناسان فروشگاه اینترنتی قطعات آسانسور هایت لیفت است.
بالابرهای گیربکسی
کاهش دادن سرعت فلکه به وسیله گیربکس حلزونی صورت می گیرد که دور بسیار بالای موتورها را به دور پایین تبدیل خواهد کرد. گیربکس های حلزونی در هنگام کار از سرو صدای بسیار پایین برخوردار هستند و در ابعاد کوچکی تعبیه می شوند همچنین به راحتی می توانند دور موتور را کاهش دهند. این نوع از گیربکس ها از بازدهی بسیار پایینی برخوردار هستند، بازدهی این نوع از گیربکس ها در سیستم محرکه آسانسور با کاهش نسبت تبدیل افزایش می باشد و با افزایش یافتن نسبت تبدیل کاهش پیدا می کند به نحوی که بازدهی می تواند در بالاترین نسبت تبدیل فنی نزدیک به صفر قرار گیرد.
همان طور که گفتیم بازدهی در نسبت های پایین افزایش پیدا می کند اما علی رقم این به دلیل اینکه سرعت گیربکس حلزونی زیاد است اتلاف انرژی زیاد می شود و آن را به صورت گرم شدن روغن نشان می دهد. در آسانسورهایی که سریع حرکت می کنند تعداد دفعات زیاد استارت زدن باعث گرم شدن روغن می شود و در نتیجه حرارت گیربکس بالا می رود، در این صورت کاهش یافتن نسبت تبدیل برای افزایش دادن به سرعت خروجی گیربکس باعث افزایش حرارت گیربکس خواهد شد.
از دیگر معایب گیربکس ها زیاد شدن صدای گیربکس هنگام افزایش سرعت خروجی است که به وسیله دنده های حلزونی تولید می شوند. با توجه به موضوعاتی که مطرح شد و اینکه سرعت این بالابرها 2/5-2 متر بر ثانیه است باید بگوییم از این نوع بالابرها استفاده نخواهد شد در نتیجه استفاده از گیربکس های حلزونی که مناسب سرعت های پایین می باشند برای سرعت های بالا استفاده نمی شوند. در صورتی که برای این بالابرها مشکل خاصی به وجود آمد می توانید از مراکز فروش قطعات آسانسور این لوازم را تهیه کنید.
بالابر بدون گیربکس
از سیستم محرکه آسانسورها می توان بالابرهای بدون گیربکس را نام برد، مدت زمان زیادی می شود که از آن ها برای سرعت های بالا استفاده می شود. این نوع از بالابرها گیربکس ندارند و به طور مستقیم فلکه کشش به شفت موتور الکتریکی وصل می شود. به دلیل اینکه در این نوع بالابرها از گیربکس استفاده نمی شود بنابراین باید موتورهای الکترونیکی را در ابعاد بزرگ تر طراحی کنند. کاربرد بالابرهای بدون گیربکس برای سرعت های پایین بسیار مناسب است. برای کنترل نمودن شتاب مثبت و منفی این نوع آسانسورها یک مبدل ولتاژ و فرکانس در سر راه منبع تغذیه قرار می گیرد.
بالابر های بدون گیربکس با موتورهای سنکرون
موتورهایی که در بالابرهای بدون گیربکس استفاده می کنند موتور سنکرون نام دارند و این موتورها به عنوان موتورهای بدون زغال شناخته می شوند، چرا که این نوع از موتورها از لحاظ فنی شبیه به موتورهای DC هستند اما زغال ندارند. موتورهای سنکرون را در حدود 20 سال پیش طراحی کرده اند که از آن ها برای ماشین های مورد استفاده در صنعت بسته بندی، چوب و … استفاده می کردند. مدت بسیار کمی است که از آن ها برای سیستم محرکه آسانسورها استفاده می کنند. در این نوع از موتورها سیم پیچی ها در داخل قرار می گیرد و موتور آن که مگنت هایی بر روی آن قرار گرفته اند در قسمت بیرونی قرار دارند، از قسمت خارجی موتور به منزله دیسک ترمز استفاده خواهد شد. نیروهایی که به وسیله مگنت های دائمی وارد می شوند از قطر چرخش مستقل هستند و به همین دلیل است که می توان این نوع از مگنت ها را در بزرگ ترین قطر ممکن چرخاند تا بتوان گشتاور مورد نیاز را به دست آورد.
بالابرهای فاقد گیربکس در آسانسورهای بدون موتورخانه
قبل از اینکه بالابرهای بدون گیربکس امروزی تولید شوند برای آسانسورهایی که موتور خانه نداشتند در بالای چاله آسانسور از بالابرهای هیدرولیکی استفاده می نمودند، اما امروزه ابعاد بسیار کوچک تری از این نوع بالابرها موجود است که به راحتی می توانند آن ها را در داخل چاهک آسانسور نصب نمایند. به دلیل اینکه این نوع از موتورها دارای پهنای بسیار کمی هستند نصب آن ها در چاهک آسانسور بسیار رایج شده است.
بالابرهای فاقد گیربکس برای ظرفیت های بسیار بالا
بالابرهایی با ظرفیت بالا از موتورهای آسنکرون استفاده می کنند. مگنت های دائمی این نوع از موتورها بسیار گران هستند و در کاربرد های سرعت در نوع خود بی همتا هستند. این نوع از بالابرها دارای موتورخانه هستند و در نتیجه ابعاد آن زیاد مد نظر قرار نمی گیرد. در سرعت های بالا برای جلوگیری از اتلاف توان تعداد قطب های موتور کاهش پیدا می کند.
نوشتن نظر