
نحوه کار آسانسور
نحوه کار آسانسور خیلی سخت نیست، اما پیچیدگی آسانسورهای مدرن تقریبا از مدل های دیگر بیشتر است. آسانسور از یک کابین به سیستم بالابر متصل شده است و کابل وصل شده به آن، وزن مسافران را تحمل می کند.
معمولا کابل های آسانسور از جنس فولاد می باشند؛ این کابل ها از یک طرف به قاب وزنه تعادل و از طرف دیگر به سقف اتاقک متصل شده اند.
در ادامه این مقاله بلاگ فروشگاه لوازم آسانسور هایت لیفت، این موضوع را کامل تر بررسی می کنیم.
معرفی انواع کابل در آسانسور
کابل های سيمی
کابل های سیمی از جنس فولاد هستند و مقاومت کششی بسیار بالایی دارند. تقریبا در هر آسانسور، بین 4 تا 12 عدد از این نوع کابل وجود دارد که قطر هر یک از آن ها نیز بین 9 تا 19 میلی متر می باشد.
کابل های کشش 1 رشته ای
اين نوع از کابل ها معمولاً در ماشين های گیر بکسی استفاده می شوند و نحوه کار آسانسور با استفاده از آن؛ سرعت پایینی دارد. از این رو فراموش نکنید؛ هنگام استفاده کردن از کابل های 1 رشته ای، حتما از قرقره انحراف نیز کمک بگیرید.
کابل های توازن
معمولا در ساختمان های بسیار بلند؛ بار کابل فولادی که در حين حرکت اتاقک از آن به وزنه تعادل انتقال می یابد، از مقدار قابل توجهی برخوردار است و با رسيدن اتاقک به بالا، بار کابل سيمی به وزنه تعادل منتقل می شود. از این رو برای ایجاد توازن به قسمت وزنه تعادل و قسمت تحتانی اتاقک؛ کابل های توازن متصل می شود.
کابل های کشش 2 رشته ای
در بیشتر اوقات از کابل های کشش 2 رشته ای در آسانسورهای سنگین بار و پر سرعت استفاده می شود. زیرا استفاده از قرقره انحراف خطر لغزش کابل های فولادی را افرایش می دهد.
کابل کشی 2 به 1
از اين اجزای آسانسور، در ماشین های گيربکسی که سرعت شان از اتاقک پایین تر است استفاده می کنند. معمولا در این حالت؛ سرعت وزنه تعادل و اتاقک، نصف سرعت محيطی قرقره محرک است و همین امر، بار روی قرقره را نصف می کند.
کابل کششی 3 به 1
کابل های کششی 3 به 1، برای آسانسور های سنگين طراحی شده است و توان موتور و فشار روی ياتاقان ها را کاهش می دهد.
موتورهای آسانسور
موتورهای گير بکسی 1 سرعته کشش
موتورهای گیر بکسی 1 سرعته کشش؛ شامل 1 چرخ دنده حلزونی هستند که از برق مستقیم انرژی می گیرند و کار می کنند. هنگامی که اتاقک به فاصله کمی از پا گرد طبقات مي رسد؛ ترمز به صورت اتوماتيک کار خود را آغاز می کند و موجب می شود اتاقک از حرکت کردن متوقف شود.
موتورهای گير بکسی 2 سرعته کشش
این موتور ها معمولا از 1 موتور با 2 سيستم سيم پيچ جداگانه يا از 2 موتور جداگانه استفاده می کنند و در ابتدا با کمک سيم پيچ پر سرعت به کار می افتد و با نزديک شدن به پا گرد طبقه، موتور از حرکت می ایستد.
موتورهای گير بکس ولتاژ متغير کشش
نحوه کار آسانسور در سيستم ولتاژ متغير کشش با دیگر سیستم ها متفاوت است و مزایای زیادی دارد. شتاب گيری منفی و مثبت موجود، اين سيستم را نسبت به دیگر سيستم های 1 و 2 سرعته محبوب تر می کند زیرا؛ این سیستم دارای یک موتور با برق متناوب است که برق مستقيم موتور محرک ماشين گير بکسی را به راحتی فراهم می کند.
موتورهای بدون گير بکس ولتاژ متغير کشش
بی شک در هر آسانسور پر سرعت، به موتورهای بدون گیر بکس ولتاژ متغیر کشش نیاز است زیرا این سیستم یک مقاومت متغير در مدار ميدان دارد که به تدريج ميزان مقاومت آن را کاهش می دهد و ولتاز ژنراتور را افزايش می دهد تا اتاقک آسانسور باشتاب گيری آرام به سرعت کامل خود برسد.
ترمزهای آسانسور
یکی دیگر از مهم ترین اجزای آسانسور؛ ترمز است که وجود آن با عملکرد ایمنی در هنگامی که برق قطع می شود، ضروری می باشد. هنگامی که آسانسور در حال حرکت است، کفشک های ترمز به صورت برقی و مکانیکی از استوانه ترمز فاصله می گيرند و موجب ثابت ماندن اتاقک می شود. هنگام قطع شدن جريان برق نیز؛ ترمز از کار می افتد و ایمنی ایجاد می شود.
در هر حاتی دقت داشته باشید که اتاق ماشين آلات را بايد بالای چاه آسانسور قرار دهید زیرا؛ این مکان بالاترين کارايی را برای تان ايجاد می کند. اگر اتاق ماشين آلات در کف چاه آسانسور و یا طبقه ميانی واقع شود؛ به یک کابل سيمی طولانی تر احتیاج خواهید داشت. همچنین اگر زمانی قطعه و یا نحوه کار آسانسور به مشکل برخورد؛ بهتر است از افراد تعمیرکار که در این زمینه تخصص دارند، کمک بگیرید و به صورت خودسرانه کاری انجام ندهید.
آخرین نظرات