
آشنایی با انواع آسانسورهای هیدرولیک و آسانسورهای طنابی
در دنیای پیشرفته و مدرن امروزی بیشتر دو نوع آسانسور کارایی دارد. یعنی آسانسورهای هیدرولیکی و طنابی که هر کدام ویژگی های خاص خود را دارند، بنابراین در ادامه مطالب به معرفی ویژگی های هر کدام از آن ها خواهیم پرداخت.
آسانسور هیدرولیکی
در آسانسور هیدرولیکی با فشار دادن دکمه های تعبیه شده جا به جا می شود و سیستم آن از سه بخش تشکیل شده است: مخزن روغن یکی از قسمت های تشکیل دهنده سیستم آسانسور هیدرولیکی می باشد که دارای یک پمپ است و به وسیله موتور الکتریکی کار خواهد کرد. همچنین یک دریچه بین سیلندر و مخزن آن قرار دارد.
تلمبه یا پمپ موجود روغن را از مخزن به سوی سیلندرها می فرستد و زمانی که دریچه آن باز شود روغن به محل قبلی خود بر می گردد، اما اگر دریچه بسته باشد روغن به استوانه سیلندر وارد می شود. در نتیجه وقتی که روغن وارد سیلندر می شود به پیستون فشار وارد می کند و آسانسور را به سوی بالا حرکت می دهد. زمانی که آسانسور به محل مورد نظر برسد سیستم کنترل کننده آسانسور به موتور الکتریکی علامتی منتقل می کند تا در این هنگام کار پمپ متوقف شود. برعکس در آسانسورهای هیدرولیکی اگر کابین به سمت پایین حرکت کند سیستم کنترل کننده آسانسور علامتی را به موتور الکتریکی ارسال می کند که باعث می شود دریچه باز شود و روغن خارج می شود بنابراین کابین به سمت پایین حرکت می کند.
شما هر گونه تجهیزات برای آسانسورهای هیدرولیکی را نیاز داشته باشید، می توانید از تمامی مراکز فروش قطعات آسانسور، تهیه کنید.
مزایا و معایب آسانسور هیدرولیکی
مهم ترین نکته ای که در آسانسور هیدرولیکی وجود دارد این است که نیازی به چاه آسانسور ندارد و شما می توانید آن ها را به صورت شیشه ای نصب نمایید. همچنین هنگام حرکت آسانسور هیچ گونه صدایی را نخواهید شنید علت آن هم این است که موتور آسانسور فقط هنگام بالا رفتن روشن خواهد شد. از دیگر مزیت های این نوع آسانسورها این است که با نیروی بسیار کمی می تواند قدرت زیادی را به وجود آورد و به راحتی بالا می رود یعنی قدرت جا به جایی بارهای سنگین را دارد. اما باید بگوییم این مزیت خود دارای معایبی است.
مهم ترین اشکالی که می توان برای آسانسورهای هیدرولیکی در نظر گرفت مسئله تجهیزات آن می باشد. یعنی اگر آسانسور را برای ساختمان های بلند مورد استفاده قرار دهید به پیستون بلند تری هم نیاز دارید، بنابراین پیستون بلند هم به جای بیشتری احتیاج دارد، به عنوان مثال اگر قصد داشته باشیم برای 11 طبقه آسانسور قرار دهیم باید 9 طبقه چاه برای پیستون آسانسور حفر کنیم.
مشکل دیگری که در این نوع آسانسورها وجود دارد عدم ذخیره انرژی پتانسیل می باشد، یعنی در این نوع سیستم پمپ قدرت زیادی را هنگام بالا رفتن به وجود می آورد ولی نمی تواند آن را ذخیره کند. انرژی پتانسیل زمانی به کار گرفته می شود که کابین آسانسور به سمت پایین در حال حرکت باشد اما زمانی که به طبقه پایین برسد برای بالا رفتن باید از پمپ انرژی خود را دریافت کند.
آسانسور کابلی
در آسانسورهای کابلی یا به عبارتی کششی کابین به وسیله یک سری کابل فلزی که به دور چرخ قرقره ای شکل حلقه شده اند به یک وزنه وصل می شود، چرخ قرقره در این جا به یک موتور الکتریکی وصل می شود و هنگام حرکت موتور در یک جهت کابل را می چرخاند و کابین را به حرکت در می آورد و آن را به سمت بالا می فرستند، اما زمانی که بخواهید به سمت پایین حرکت کنید چرخ قره قره ای کابل را بر عکس می چرخاند.
در بالاترین طبقه ساختمان اتاقی را تعبیه می کنند که چرخ قرقره، سیستم کنترل و موتور که در هر فروشگاه اینترنتی قطعات آسانسور وجود دارد در آن قرار می گیرد. این اتاق را اتاق ماشین می نامند. کابین آسانسور کابلی روی ریل های عمودی برای اطمینان از خارج نشدن آن ها از مسیر نصب خواهند شد. سرعت آسانسورهای کابلی نسبت به آسانسور هیدرولیکی بیشتر است به همین علت از این آسانسورها برای ساختمان های بلند استفاده می شود.
آسانسور کابلی دارای مزایای بیشماری مثل استفاده در ساختمان های بلند، اتلاف انرژی کمتر و … می باشد اما از طرفی دارای معایبی هم هست. یکی از مهم ترین مشکلات این نوع آسانسورها نگهداری از آن ها می باشد. این مومضوع به این دلیل است که سیستم های آسانسور کابلی به سختی در دسترس قرار می گیرند. موضوع دیگری که اهمیت دارد این می باشد که قیمت آسانسور کابلی از هیدرولیکی بسیار بیشتر است، این اختلاف قیمت به علت نحوه کارکرد آن ها است. در آسانسور هیدرولیکی پمپ انرژی مورد نیاز برای بالا رفتن کابل تولید می کند و هنگام پایین آمدن آن انرژی را از دست خواهد داد بنابراین دوباره هنگام بالا رفتن باید پمپ انرژی جدید تولید کند، اما در آسانسور کابلی وجود وزنه قدرت کمتری را مورد نیاز قرار می دهد. فضایی که آسانسور کابلی در آن نصب می شود بسیار بزرگ تر از فضایی است که آسانسورهای هیدرولیکی نصب می شوند . بنابراین هنگام نصب نمودن آسانسور باید به این نکات توجه داشته باشید.
آخرین نظرات