کاربرد اینترنت اشیا در صنعت آسانسور

امروزه استفاده از تکنولوژی اینترنت اشیا به عنوان یک تکنولوژی جدید و نوپا بسیار رواج یافته و در صنایع مختلفی شاهد استفاده از آن هستیم. این تکنولوژی شرایطی را فراهم نموده که کسب وکارها بتوانند با به کار گیری دانش و خلاقیت خود محصولات متنوع و کاربردی را تولید نمایند. از جمله اقدامات انجام شده با استفاده از این تکنولوژی می توان به ردیابی دارایی ها، بروزرسانی و ارتقا خودکار محصولات، نگهداری پیشگیرانه و … اشاره نمود. در ادامه این مقاله بلاگ فروشگاه لوازم آسانسور هایت لیفت، این موضوع را کامل تر بررسی می کنیم.

مدیران معمولا از طریق اطلاعات به دست آمده از سنسورهایی که در بخش های مختلف محیط کار و خط تولید خود قرار داده اند به نظارت و کنترل عملکرد آن ها می پردازند. داده های فراوانی که توسط سنسورها و سیستم های اینترنت اشیا منتقل می شود می تواند تاثیر بسزایی در رشد و پیشرفت شرکت ها داشته باشد، زیرا مدیران آن ها را قادر می سازد که کنترل و درک عمیق تری از بهره وری و نحوه عملکرد فرآیندهایی که انجام می شود پیدا کنند و بتوانند تصمیمات منطقی تری بگیرند.

سیستم جدید نظارت آسانسور بر بستر اینترنت

تکنولوژی اینترنت اشیا در ایران و سایر نقاط جهان بستری را فراهم نموده  که دستگاه ها و برنامه ها بتوانند به راحتی از طریق اینترنت به یکدیگر متصل شوند و به تبادل اطلاعات بپردازند. به عنوان مثال نوعی از یخچال های جدید به نحوی طراحی شده اند که می توان آن ها را به اینترنت متصل نمود واز تاریخ انقضا مواد غذایی موجود در یخچال مطلع گردید. در همین راستا و در جهت کاهش دادن حوادث و به طور کلی ارتقا ایمنی ساختمان نیاز است که از سیستم های کنترل زنده استفاده شود.

به مرور زمان و بروز رسانی شدن استانداردهای تکنولوژی اینترنت اشیا، به گفته کارشناسان مرکز فروش آسانسور شبکه جهانی اینترنت جایگزین شبکه های محلی گردید و به این ترتیب مدیران و برنامه ریزان راحت می توانند از راه دور بر روی مجموعه های تحت کنترل خود نظارت داشته باشند.

اینترنت اشیا,اینترنت اشیا چیست,اینترنت اشیا در ایران

قسمت خدمات پس از فروش آسانسور

سیستم سنتی آسانسورها به نحوی است که مجهز به سیستم مراقبت زنده و ابزار کنترل از راه دور نیستند. به همین دلیل زمانی که آسانسور به همراه افراد حاضر در کابین در حال حرکت است و حادثه ای رخ می دهد اطلاع رسانی خطر به خوبی منتقل نخواهد شد و واحد امنیت و نظارت با تاخیر متوجه این موضوع می شود. در نتیجه عملیات کمک رسانی با تاخیر صورت می گیرد. این در حالی است که در آسانسورهای مدرن و پیشرفته یک سیستم جامع مراقبتی وجود دارد که از تکنولوژی اینترنت اشیا استفاده می کند ودر کوتاه ترین زمان ممکن موقعیت آسانسور و حادثه رخ داده شده را به صورت زنده به واحد امنیت اطلاع رسانی می کند و سبب می شود که میزان حوادث و خسارت های جانی و مالی به میزان قابل توجهی کاهش یابد.

آسانسورهایی که مجهز به مرکز رسیدگی و نگهداری هستند به راحتی می توانند به صورت زنده بر موقعیت آسانسور نظارت داشته باشند و در سریع ترین زمان ممکن از خرابی و حوادث آسانسور مطلع شوند. اما اکثر شرکت های نگهداری قادر نیستند که به صورت زنده به این اطلاعات دسترسی داشته باشند تا بتوانند بهترین تصمیم ممکن را بگیرند. وجود چنین مزایایی سبب شده که اکثر شرکت ها و سازمان ها به خرید سیستم های نگهداری وتعمیرات زنده که بر پایه اینترنت اشیا بنا شده است روی آورند.

مجهز شدن آسانسورها به اینترنت اشیا

با به کار گیری اینترنت اشیا در شهرها می توان آن ها را به شهرهای هوشمند تبدیل نمود. این اقدام موجب می شود که افراد بتوانند زندگی راحت تر و برنامه ریزی شده ای داشته باشند. به عنوان مثال در بعضی از شهرهای هوشمند سیستم های ترافیکی هوشمندی وجود دارد که شهروندان از طریق برنامه هایی می توانند متوجه شوند که هر پارکینگ چقدر فضای اشغال شده و خالی دارد و به این ترتیب مکان پارک مناسبی پیدا کنند. همچنین با استفاده از این سیستم می توان به خاموش و روش کردن روشنایی و سیستم گرمایشی و سرمایشی منزل و محل کار از راه دور پرداخت و تمامی آن ها را تحت کنترل قرار داد. سیستم اینترنت اشیا دارای قابلیت ها و مزایای بسیاری است و موارد ذکر شده تنها نمونه های کوچکی از آن ها هستند.

امروزه در شهرداری استانبول در کشور ترکیه شاهد استفاده از سیستم اینترنت اشیا هستیم که تمامی آسانسورها را به این فناوری مجهز نموده است. ترکیه این اقدام را ابتدا بر روی آسانسورهای بخش دولتی اجرایی نمود.

شرکت های فراوانی در زمینه آسانسور و تعمیر و نگهداری آن فعالیت دارند که یکی از بزرگترین آن ها شرکت KONE  می باشد. این شرکت به عنوان یکی از معروف ترین شرکت های صنعت آسانسور دارای بیش از52000 نیروی کاری است و همواره در تلاش است با به کار گیری جدید ترین تکنولوژی ها به صورت قدرتمند در این صنعت فعالیت داشته باشد. در واقع هدف اصلی شرکت KONE استفاده از تکنولوژی اینترنت اشیا و تلفیق آن با تکنولوژی سرویس و نگهداری آسانسور است تا بتواند محصولاتی با کیفیت و ایمنی بالا تولید نماید. با به کارگیری اینترنت اشیا امکان برقراری ارتباط میان ماشین ها و دریافت بازخورد از یکدیگر به کمک اینترنت فراهم می شود.

شرکت KONE در راستای استفاده از این تکنولوژی قرار دادی را با شرکت فناوری اطلاعات IBM Watson تنظیم نموده تا بتواند از فناوری هوشمند آن ها در محصولات خود استفاده کند. در واقع این سیستم موجب می شود که حلقه فیدبکی میان آسانسورهای یک ساختمان ایجاد گردد تا بتوان به راحتی به آن ها نظارت نمود. اما متاسفانه در ایران و سایر کشورهای در حال توسعه در صورتی که اطلاع دارند که اینترنت اشیا چیست و استفاده از آن می تواند چه مزایایی داشته باشد به ضرورت استاندارد ادواری آسانسور چندان توجه نمی شود.

شرکت ThyssenKrupt به عنوان یکی از بزرگ ترین شرکت های صنعت آسانسور برای سیستم هوشمند محصولات خود از اینترنت اشیا مایکروسافت استفاده می کند و به این ترتیب اطلاعات و داده های آسانسور را به صورت زنده و لحظه ای دراختیار شرکت قرار می دهد. این شرکت همچنین شرایطی را فراهم نموده که در تمامی نقاط جهان سرویس کاران ارشد بتوانند به صورت صوتی و تصویری با سرویس کارانی که در محل حضور دارند ارتباط برقرار نمایند.

از قدیمی ترین شرکت های صنعت آسانسور می توان به شرکت شیندلر اشاره نمود. این شرکت نیز محصولات خود را بروز کرده و از تکنولوژی اینترنت اشیا یا همان چیزنت در راه اندازی و نگهداری آسانسورهای خود استفاده می نماید. شرکت شیندلر با استفاده از این فناوری و به کمک مهندسین خود داده های به دست آمده از سنسورها را مورد بررسی قرار می دهد و در تلاش است که پیش از آنکه آسانسور به تعمیر نیاز داشته باشد وضعیت آن را تحت کنترل قرار دهد.

شرکت اوتیس نیز از دیگر شرکت های قدیمی این صنعت و مجهز به فناوری اینترنت اشیا می باشد. این شرکت همواره در تلاش است که شبکه اینترنت اشیا خود را با نام OtisOne گسترش دهد. اوتیس حسگرهایی را در آسانسورهای خود نصب می کند که از طریق پلتفرم ابری Azure مایکروسافت سریعا اطلاع رسانی می کنند که آسانسور به تعمیر احتیاج دارد و به این ترتیب از حوادث احتمالی و خرابی آسانسور جلوگیری می کند.

نظرات برای این پست بسته شده است.