هنگام گیر افتادن در آسانسور این اقدامات را انجام بدهید

گیر کردن در آسانسور واقعاً کابوسی برای همه ما و به خصوص کسانی که ترس از فضاهای بسته دارند است. همه ما حداقل یکبار وقتی سوار آسانسور بودیم به این فکر کرده ایم که اگر اتفاقی بیافتد و آسانسور متوقف شود، چه کار باید بکنیم و چگونه می توانیم خودمان را نجات دهیم. با ما در بلاگ فروشگاه قطعات آسانسور هایت لیف همراه باشید

برخی افراد می گویند اگر شخصی هر روز از آسانسور استفاده کند، ممکن است حداقل 1 بار در ماه، در آن گیر کند. به همین دلیل واجب است راه های نجات و خروج از آسانسور را بدانیم تا اگر روزی، این کابوس را تجربه کردیم، از ترس سکته نکنیم. راه های متفاوتی برای نحوه بیرون آمدن از آسانسور وجود دارد، در ادامه ما برخی از بهترین راهکارها را برای تان آورده ایم. قبل از شروع صحبت های مان باید بگوییم، اگر آسانسوری که در آن گیر کردید، مشکل و خطر خاصی مانند پاره شدن کابل، معلق بودن و… ندارد بهتر است هیچ کاری نکنید و فقط منتظر بمانید تا تعمیرکار بیاید و آسانسور را درست کند.

اول از همه، کلید هشدار را فشار دهید

این کار کاملا بدیهی است و اصلا نیازی به گفتن نداشت. همه ما وقتی از صفحه کلید آسانسور استفاده می کنیم، کلید هشدار را دیده ایم که معمولا به صورت یک زنگوله است و رنگی متفاوت با سایر کلید ها دارد و برای مواقع گیر کردن در آسانسور تعبیه شده است. اولین کاری که باید بکنید این است که به صورت مرتب این کلید را فشار دهید تا  هشدار آسانسور به صدا در آید و به افراد هشدار دهد که شخصی درون آن گیر کرده و به کمک نیاز دارد. به احتمال خیلی زیاد افراد و مسئولین ساختمان صدای زنگ هشدار را می شنوند و برای کمک به شما خواهند آمد.

گیر افتادن در کابین آسانسور,گیر کردن در آسانسور,مشکلات آسانسور

آرامش خود را حفظ کنید

بسیاری از ما تصور می کنیم اگر در آسانسور گیر کنیم، ممکن است پس از مدتی خفه شویم. خیال تان راحت باشد چون هیچکس تا به حال به دلیل کمبود اکسیژن، در آسانسور نمرده است. دیوارهای کابین کاملا ایزوله نیستند و اکسیژن و هوا از آن رد می شود.

پس سعی کنید آرام باشید و خود را به در و دیوار آسانسور نکوبید. ضربه زدن به در نه تنها کمکی به شما نمی کند بلکه ممکن است ریسک سقوط را افزایش دهد. گیر افتادن در آسانسور اکثر اوقات باعث می شود افراد از شدت استرس و ترس دچار حملات شدید شوند و قدرت تصمیم گیری خود را از دست بدهند. لذا حفظ آرامش بسیار ضروری است، نفس عمیق بکشید و خونسردی خود را حفظ کنید.

از چراغ قوه موبایل استفاده کنید

امروزه آسانسور های مدرن دارای چراغ های اضطراری هستند تا اگر برق قطع شد یا اختلالی در سیستم به وجود آمد، فضا تاریک نشود، اما اگر آسانسور شما این قابلیت را ندارد و چراغ آسانسور خاموش شده است، از چراغ قوه موبایل برای روشن کردن فضا استفاده کنید چون تاریکی خود دلیلی برای افزایش ترس و وحشت است.

اما مواظب باشید تا زمانی که نحوه بیرون آمدن از آسانسور را پیدا نکرده اید و فردی برای نجات نیامده است، باید تلفن خود را روشن نگه دارید، پس سعی کنید کمی چراغ قوه را خاموش کنید تا شارژ گوشی تمام نشود.

نحوه بیرون آمدن از آسانسور,گیر افتادن در کابین آسانسور,گیر کردن در آسانسور

دکمه باز کردن درب را فشار دهید

عمدتا، آسانسوری که دچار مشکل شده، به کمی عیب یابی نیاز دارد. اول از همه دکمه باز کردن درب را فشار دهید و ببینید کار می کند یا نه. اکثر اوقات بار اول فشار دادن دکمه تاثیری ندارد اما وقتی دوباره امتحان می کنید، ممکن است درب کابین باز شود. اما اگر فشردن این دکمه تاثیری نداشت از تلاش دست بردارید و دکمه را له نکنید.

هنگام گیر کردن در آسانسور به هیچ وجه سعی نکنید با فشار دادن یا ضربه زدن به در آن را باز کنید. ممکن است آسانسور معلق باشد و با این کار شما باعث سقوط کابین شوید و یا حتی بین طبقات باشید و با باز شدن در به بیرون پرت شوید.

از دکمه تماس استفاده کنید یا با مسئولین تماس بگیرید

درون کابین بیشتر آسانسور ها شماره های مسئولین ساختمان و یا تکنسین ها وجود دارد که می توانید با تلفن همراه خود با آنها تماس بگیرید و بگویید که گیر افتاده اید.

همچنین می توانید از دکمه “تماس” که روی صفحه کلید قرار دارد و تصویر یک تلفن روی آن کشیده است، استفاده کنید. فشار دادن این دکمه باعث می شود سیستم با یک تکنسین تماس بگیرد تا برای کمک به شما بیاید.

گیر افتادن در کابین آسانسور,گیر کردن در آسانسور,مشکلات آسانسور

داد و فریاد کنید

اگر دکمه تماس و زنگ هشدار کار نمی کنند، سعی کنید فریاد بزنید تا کسانی که از راهرو یا ساختمان رد می شوند صدایتان را بشوند. درهای آسانسور مانند یک عایق عمل می کنند، پس سعی کنید با تمام توان فریاد بزنید. اگر هیچ یک از این کارها نتیجه بخش نبود، با آتش نشانی تماس بگیرید و زمان گیر کردن در آسانسور و تعداد افرادی که همراه شما وجود دارند را به طور دقیق بگویید و منتظر باشید تا تیم نجات برسند.

اقدامات پیشگیرانه

اما از قدیم گفته اند که پیشگیری بهتر از درمان است. همیشه قبل از سوار شدن باید چند مورد را مدنظر داشته باشید تا این اتفاق ناخوشایند را تجربه نکنید.

  • همیشه وضعیت آسانسور را چک کنید و ببینید آیا فرسوده به نظر می رسد یا ممکن است مشکلاتی داشته باشد؟ اگر به عین حال نتیجه رسیدید که ممکن است آسانسور وسط راه خراب شود، بهتر است کمی سختی را به جان بخرید و از پله ها استفاده کنید.
  • تمام آسانسورها بسته به نوع و مکانی که مورد استفاده قرار می گیرند، محدودیت های وزنی دارند، مثلا بیشتر آسانسور های آپارتمانی بیشتر از 750 کیلوگرم را تحمل نمی کنند. این محدودیت ها را رعایت کنید تا گیر افتادن در آسانسور را تجربه نکنید.
  • همیشه سعی کنید شارژ باتری موبایل را بالا نگه دارید، تا اگر روزی دچار چنین مشکلی شدید، بتوانید با دیگران تماس بگیرید، و تا زمانی که نجات پیدا می کنید، راه ارتباطی با بیرون از کابین آسانسور داشته باشید و بتوانید آرام باشید.

امیدوارم این تجربیات کارشناسان ما در مرکز فروش قطعات آسانسور برای شما کاربردی باشد.

نوشتن نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.