آشنایی با مزایای موتور سنکرون مغناطیس دائم

در این مقاله قصد داریم شما را به طور کامل با موتور سنکرون مغناطیس دائم بیشتر آشنا کنیم، تا در زمان خرید آسانسور به این مورد توجه ویژه ای داشته و بتوانید بهترین موتور آسانسور را برای خود خریداری کنید. عبارت گیرلس که برای موتورهای بدون جعبه دنده آسانسور استفاده می شود راهکارهای فنی در درجه بالا را برای صرفه جویی در مصرف انرژی و بهبود کیفیت سواری آسانسور کاربرد دارد. پس در نتیجه اگر در زمان خرید با عبارت گیرلس روبرو شدید، به بالا بودن کیفیت سواری آن آسانسور پی ببرید. در گذشته فقط برخی از شرکت های خاص توانایی تولید چنین موتورهایی را داشتند و تهیه کردن این نوع موتور برای صنعت آسانسور اندکی هزینه آور بود. اما امروزه به کارگیری موتور سنکرون مغناطیس دائم که از سری موتورهای گیرلس است، به تولید انبوهی رسیده و حتی شرکت های کوچک نیز توانایی تولید آن را خواهند داشت.

شناخت اولیه موتور موتور سنکرون مغناطیس دائم

در گذشته موتورهای القائی یا آسنکرون، به دلیل داشتن طراحی ساده و راه اندازی و تولید بی دردسر یا بهتر است بگوییم کم دردسر، در بیشتر آسانسورهای استفاده می شد. این نوع موتورها معایب زیر را دارا بودند:

  1. ضریب توان نامناسب
  2. صدای زیاد
  3. سرعت های متغییر
  4. تلفات حرارتی زیاد در زمان احداث آن
  5. تحمیل جریان راه اندازی بالا به شبکه برق
  6. گشتاور راه اندازی نه چندان زیاد
  7. نیاز به استفاده از نوع اسلیپ رینگ در توان بالا

حال قبل از اینکه به شناخت کامل از موتور سنکرون برسید. می خواهم ابتدا شما را با مزیت های آن آشنا کنم، تا بتوانید به راحتی با موتورهای آسنکرون مقایسه کنید.

سنکرون مغناطیس دائم,شبیه سازی موتور سنکرون مغناطیس دائم,موتور آسانسور

مزایای موتور سنکرون نسبت به موتور آسنکرون

  1. سرعت صددرصد ثابت
  2. ضریب توان قابل تنظیم
  3. راندمان بالا
  4. کوچک بودن
  5. حذف سیم پیچی میدان
  6. حذف منبع تغذیه DC
  7. حذف اتلاف ژولی مدار تحریک
  8. حذف حلقه های لغزان و جاروبک ها
  9. قابلیت تعمیر و نگهداری راحت تر به نسبت آسنکرون ها

ساختمان الکترو موتور سنکرون مغناطیس دائم

شکل کلی و ساختمانی این نوع موتورها تاثیرپذیر از وظایفی است که بر عهده موتور قرار داده شده است. معمولا این نوع موتورها به دو صورت قطب صاف و قطب برجسته ساخته می شوند. در موتور نوع دو قطبی در درون یک روتور استوانه ای که شامل سقف ایجاد کننده می باشد، ساختار این موتور قابل نمایش است. هسته مغناطیسی در طول قطر آن توسط شیارهای فاصله انداز، به دو بخش N و S تقسیم می شود که مانع اتصال کوتاه در این سیستم می شود.

نوع دوم آن از دو کلاس B و C تشکیل شده است از نوع قطب های برجسته می باشد. این قطب های با بدنه استوانه روتور توسط پیچ و مهره یا پرچ به هم متصل شده اند. روتورهای مغناطیسی دائم با یک انحراف شدید از شکل های معمولی حوزه الکترومغناطیسی از شکل رادیال خارج شده و قفس درون روتور را با اضافه کردن فلزات در آخر کار به شکل سیلندری در می آید.

برای تعادل بین فرآیند کار سنکرون و آسنکرون موتور به دقت خاصی جهت انتخاب پارامترهای موتور نیاز دارد. مواد مغناطیسی کلاس A یا D که معمولا به شکل مدور در نظر گرفته می شود، به کمک ورقه های جداکننده فولادی، فوران را هدایت می کنند. استفاده از سپرهای محافظ و جداکننده های فوران مغناطیسی به دلیل جلوگیری از مغناطیس زدایی است.

تجربه و تحقیقات نشان داده است که از عمر کاربرد این الکترو موتور سنکرون در آسانسورهای کششی چند سالی نمی گذرد. این آسانسورها با داشتن سرعت هایی بین نیم تا 17 متر بر ثانیه می باشد.

موتور سنکرون,موتور سنکرون مغناطیس دائم,سنکرون مغناطیس دائم

مزایای موتور سنکرون مغناطیس دائم برای آسانسورهای کششی

با بکارگیری این موتورهای سنکرون مغناطیس دائم، آسانسورهای کششی به مزیت های زیر مزین شدند:

  1. سرعت ثابت که به مرور زمان در موتورهای قدیمی این فاکتور تغییر کرده است.
  2. راندمان بسیار بالا به نسبت موتورهای قدیمی.
  3. صرفه جویی در انرژی بسیار خوب به گونه ای که در گذشته از آسانسور به دلیل مصرف برق زیاد، استفاده نمی کردند.
  4. وزن و حجم بسیار کم که در نصب و استهلاک در بازه های زمانی مشخص، بازدهی بالایی دارد.
  5. طول محور بسیار کم که از جمله مزیت هایی است که در هنگام نصب برای شما کاربدی خواهد بود.
  6. سرویس و نگهداری بسیار ساده که حتی شما با داشتن اندکی مهارت در کار با ابزار و کارهای فنی می توانید به عنوان تکنسین، مشکلات احتمالی سیستم آسانسور خود را برطرف کنید.
  7. اشغال فضای بسیار کم و حذف موتورخانه که شاید می توان گفت یکی از بزرگترین مزیت های این نوع موتورهاست. شما دیگر نیازی ندارید که فضایی اضافه را برای این سیستم در نظز بگیرید.
  8. ضریب قدرت بالا به نسبت دیگر موتورهای آسانسور
  9. استارت حرکت و ایست بسیار نرم و بدون آزار برای کاربران
  10. عدم وجود روغن های آلاینده در مکانیزم کاری دستگاه
  11. حذف گیربکس

این مواردی است که طبق تجربیات کارشناسان ما و دیگر کارشناسان و تکنسین های آسانسور در دنیا بدست آمده است. این موتور دارای سه ویژگی اصلی راندمان بسیار بالا، سرعت ثابت و ضریب قدرت بسیار بالا است که این نوع موتورها را از دیگر انواع موتور آسانسور خاص تر می کند.

نظرات برای این پست بسته شده است.