انواع آسانسور را بشناسید

با توجه به معماری قدیم مشخص می شود که ایجاد ساختمان های بلند از زمان های گذشته از استقبال خوبی برخوردار بوده است، اما به دلیل اینکه بالا رفتن از پله ها سخت بود، ساختن سازه ها با محدودیت روبرو بود زیرا هنوز آسانسور وجود نداشت. بعد از ایمن شدن آسانسورها و اختراع اوتیس ساخت ساختمان های بلند افزایش یافته و با بالا رفتن ساخت و ساز جهت تولید آسانسور تقاضا بسیار شد و همین امر سبب شد انواع آسانسور به وجود بیاید.

ما در این مقاله فروشگاه قطعات آسانسور هایت لیفت تاریخچه آسانسور را در ایران و جهان برایتان شرح می دهیم پس با ما همراه باشید. اما نکته ای که باید توجه داشته باشید این است که تنها نوع آسانسور آن آسانسوری نیست که در منزل شما وجود دارد، زیرا سانسور ها در انواع متنوعی موجود می باشند. نظیر انواع آسانسورهای هیدرولیکی، پیچی، پنوماتیک و آسانسور های کششی می باشد.

انواع آسانسور ها

آسانسور کششی

از نمونه انواع آسانسور، آسانسور های کششی می باشد که مطابق با ماشین آتوود عملکرد دارند. آسانسور کششی از دو وزنه بر دو سر یک نخ، که عبور کرده از روی یک قرقره می باشد، تشکیل یافته است. در این نوع از آسانسور در یک سر کابین سیم بکسل و بر سر دیگر آن کادر وزنه و هم چنین از روی فلکه موتور، سیم بکسل رد می شود.

انواع آسانسور کششی,انواع آسانسورها,انواع آسانسورهای هیدرولیکی

انواع آسانسور کششی

در این نوع از آسانسور از موتور آن جهت جابجایی کابین آسانسور و از کادر ‌وزنه جهت پایین آوردن فشار بر موتور، مورد استفاده قرار می گیرد.  در ماشین آتوود معمولاً وزن ها دارای وزنی برابر و ثابت می باشند به همین دلیل وقتی نیروی بسیار کمی به هر طرف آن وارد می شود باعث جابجایی سیستم شده اما باید گفت که در آسانسور های کششی وزن کابین دائماً متغیر است و اگر کادر وزنه با ظرفیت کابین برابر باشد جهت جابجایی کابین فشار زیادی به هنگام خالی بودن آن به موتور وارد شده به همین دلیل باید میزان وزنه نصف ظرفیت کابین باشد، زیرا این موضوع سبب می شود که در هنگام خالی و پر بودن کابین، نیروی لازمه به موتور وارد شود. به همین دلیل در آسانسور های کششی به موتوری با همان قدرت قبل نیاز است سبب شود که در مصرف انرژی بهینه سازی صورت گیرد.

انواع طناب های آسانسور کششی

در آسانسور های کششی در اطراف و داخل چاه آسانسور کادر وزن تعبیه شده است و فلکه موتور و همینطور موتور آسانسور در موتور خانه و در قسمت بالایی چاه سانسور واقع شده است. نوع دیگری از آسانسور های کششی به نام room Less موجود می باشد که با وجود آن دیگر به موتور خانه نیاز نمی باشد.

اغلب نصب آسانسور های کششی در مراحل نهایی ساخت آپارتمان صورت میگیرد و به داشتن فضایی جهت موتور خانه و چاه آسانسور نیاز دارد. مدت زمان نصب آسانسور های کششی معمولاً حدود یک ماه است.  در ادامه انواع آسانسور های هیدرولیکی را برایتان شرح می دهیم.

برچسب انواع آسانسور,انواع آسانسور کششی,انواع آسانسورها

آسانسورهای هیدرولیک

یکی دیگر از انواع آسانسورها آسانسور های هیدرولیک می باشند. انواع آسانسور های هیدرولیک در زمان‌ های گذشته برپایه قانون پاسکال عملکرد داشتند به صورتی که ظرفی سرشار از روغن که در یک طرف آن سطح کوچک و طرف دیگر از سطح مقطع بزرگ تری برخوردار بود و با ایجاد فشار به یک طرف، طرفی دیگر دستگاه به صورت عمودی حرکت می کرد، اما باید گفت که امروزه آسانسور ها از موتور الکتریکی، پمپ فشار روغن و جک هیدرولیک که تمامی این ابزارها در زیر کابین و در چاهک آسانسور تعبیه شده اند برخوردار هستند.

در این نوع از آسانسور ها به گفته کارشناسان مرکز فروش قطعات آسانسور هایت لیفت به خاطر اینکه فاقد کادر وزن می باشد همه وزن مسافران و بار کابین به وسیله سیستم جک هیدرولیک حرکت می کند و این موضوع سبب می شود به موتور های قوی تری در مقایسه با آسانسور های کششی نیاز داشته باشد. موتور آسانسور های هیدرولیک به همراه پاور یونیت در ظرفی که سرشار از روغن است، غوطه ور هستند و تامین فشار روغن برای جک را به عهده دارند.

آسانسورهای مغناطیسی

عملکرد آسانسور های مغناطیسی بدون وجود کابل و موتور می باشد و حتی امکان جابجایی چندین کابین در یک چاه می باشد. این تکنولوژی حتی قادر است که به کابل های آسانسور حرکت افقی دهد.  آسانسور های مغناطیسی در مقایسه با سایر آسانسورها بسیار ایمن تر می باشند، اما به دلیل هزینه بسیار گران آن این آسانسور ها به شکل عمومی رایج نشده است.

انواع آسانسور کششی,انواع آسانسورها,انواع آسانسورهای هیدرولیکی

آسانسورهای پنوماتیک

آسانسور های پنوماتیک دیگر انواع آسانسو های مسکونی را تشکیل می دهند. معمولاً از این نوع آسانسور ها برای خانه های دوبلکس استفاده می شود و یا خانه هایی که فضای بسیار کمی داشته و ۲ الی 4 طبقه می باشند. نصب آسانسور ها به فضایی حدود ۱ متر مربع نیاز دارد. آسانسور های پنوماتیک جهت نصب، به ایجاد کردن موتور خانه روی پشت بام و یا حفر چاه نیاز ندارد. و همینطور برای نصب آسانسور های پنوماتیک برق تک فاز کاربرد دارد، زیرا باعث کاهش خطر برق گرفتگی می شود. آسانسور های پنوماتیک جهت جابجایی از سیستم وکیوم هوا بهره می‌ برند.

آسانسور پیچی

از آسانسور های پیچی جهت خانه هایی که دارای حداکثر ارتفاع چهار طبقه و فضای کم می باشند استفاده می شود . راه اندازی و نصب آسانسور های پیچی هم به صورت برق تک فاز و هم با برق سه فاز امکان پذیر است. این نوع آسانسورها از یک مهره، تسمه و پیچ بلند تشکیل می شوند که به وسیله موتور جابجا شده و حرکت می کند. آسانسور های پیچی از ایمنی بسیار بالایی برخوردار هستند به شکلی که از این آسانسورها به نام آسانسور های بدون سقوط یاد می شود.

اما این موضوع به این دلیل است که در حالت عادی مکانیزم این آسانسور فاقد حرکت بوده و قفل می باشد و تنها عامل حرکت تسمه بوده و به هنگام پاره شدن، تسمه باعث توقف آسانسور  خواهد شد. جهت راه اندازی و نصب آسانسور های پیچی به ایجاد فضا جهت موتور خانه نیازی نیست زیرا موتور آسانسور سوار شده بر روی بدنه می باشد. آسانسور های پیچی برخلاف آسانسور های پنوماتیک جهت تعداد مسافران محدودیت نداشته و قادر خواهیم بود از آنها در ابعاد های متنوع استفاده کنیم.

نظرات برای این پست بسته شده است.