شرحی کوتاه از انواع سیستم های محرکه آسانسور

سیستم محرکه آسانسور، معمولا از یک ماشین پر قدرت بالابر تشکیل شده است که خود این ماشین نیز از یک فله کشش که به کمک موتورهای الکتریکی شروع به حرکت می کند، به وجود آمده است.

برخی از افراد به این فله کشش؛ یک ترمز مکانیکی اضافه می کنند تا بتوانند ایمنی لازم را برای حرکت کردن، ایجاد نمایند. این ترمز زمانی وارد عمل می شود که برق منبع به طور کاملا قطع شود.

بین فله کشش و این موتور الکتریکی؛ یک گیربکس نیز قرار می گیرد تا بتواند به راحتی، سرعت موتور را با سرعت فله تنظیم و هماهنگ کند. همچنین در برخی موارد نیز از گیربکس در این سیستم؛ جهت کاهش گشتاور نیز استفاده می شود.

ما در ادامه مقاله بلاگ فروشگاه لوازم آسانسور سعی کرده ایم درباره انواع سیستم های محرکه آسانسور توضیحاتی به شما عزیزان ارائه دهیم.

بالابرهای بدون گیربکس,سیستم محرکه آسانسور,بالابرهای بدون گیربکس

بالابرهای گیربکسی

برای کاهش دادن سرعت فلکه؛ باید از گیربکس حلزونی استفاده کنید تا دور بسیار بالای موتور را به دور پایین تبدیل کند.‌ این گیربکس ها در واقع اندازه کوچکی دارند و از سرو صدای بسیار پایینی در حین کار کردن، برخوردار هستند.

گیربکس های حلزونی دارای بازدهی بسیار پایینی هستند و بازدهی شان از گیربکس ها در سیستم محرکه آسانسور با کاهش نسبت، افزایش می یابد و با افزایش یافتن نسبت، کاهش پیدا می کند. به گونه ای که بازدهی می تواند در بالاترین نسبت تبدیل فنی، نزدیک به 0 قرار بگیرد.

بالابرهای بدون گیربکس در آسانسورهای بدون موتورخانه

پیش از این که بالابرهای بدون گیربکس مدرن و امروزی تولید شوند؛ برای اغلب آسانسورهایی که از موتورخانه برخوردار نبودند، در بالای چاله آسانسور از بالابرهای هیدرولیکی استفاده می کردند.

اما با گذشت زمان ابعاد بسیار کوچک ‌تری از این نوع بالابرها به وجود آمد که می توان آن ها را به راحتی در داخل چاهک آسانسور، به کار برد.‌ زیرا این نوع از موتورها؛ پهنا و حجم زیادی ندارند و افراد زیادی از آن ها بهره می برند.

بالابرهای بدون گیربکس برای ظرفیت های خیلی بالا

بیشتر بالابرهایی که ظرفیت شان بالا است؛ از موتورهای سنکرون استفاده می کنند. این نوع از موتورها بسیار گران‌ هستند زیرا مگنت های دائمی که در آن ها به کار می روند؛ سرعت بسیار عالی دارند و کیفیت شان فوق العاده است.

این نوع از آسانسورها از موتورخانه نیز برخوردار هستند و به همین علت ابعاد آن خیلی مهم نیست. معمولا در سرعت های بالا جهت جلوگیری از اتلاف و هدر رفتن توان؛ تعداد قطب های موتور مورد نظر به طور چشمگیری کاهش پیدا می کند.

بالابرهای بدون گیربکس,سیستم محرکه آسانسور,بالابرهای بدون گیربکس

بالابر بدون گیربکس

از جمله دیگر سیستم محرکه آسانسور می توان به بالابرهای بدون گیربکس، اشاره کرد. طی چند سال اخیر از این نوع موتورها؛ برای سرعت های بالا بسیار استفاده شده است و افراد زیادی از آن بهره می برند.

معمولا این گونه از بالابرها اصلا گیربکس ندارند و به صورت مستقیم فلکه کشش شان به شفت موتور الکتریکی متصل می شوند. طراحان به دلیل این که در این نوع از بالابرها گیربکس به کار نرفته است؛ باید موتورهای الکترونیکی را در ابعاد نسبتا بزرگ تر طراحی کنند.

کاربرد این نوع از بالابرها بیشتر برای سرعت های خیلی پایین، مناسب است و جهت کنترل کردن شتاب منفی و مثبت این نوع آسانسورها؛ یک فرکانس و مبدل ولتاژ در سر راه منبع تغذیه قرار دارد.

بالابرهای بدون گیربکس با موتورهای سنکرون

موتورهایی که معمولا در انواع سیستم آسانسور و یا بالابرهای بدون گیربکس از آن کمک می گیرند؛ موتور سنکرون نام دارند و برخی از افراد آن ها را به عنوان موتورهای بدون زغال می شناسند زیرا این نوع از موتورها، تقریبا از لحاظ فنی به موتورهای DC شبیه هستند ولی زغال ندارند.

این موتورها حدود 20 سال پیش به وجود آمده اند و از آن ها استفاده های مختلفی می کنند. موتورهای سنکرون در صنعت چوب، ماشین های مورد استفاده و به کار رفته در صنعت بسته بندی و… بیشتر به کار می روند.

در کل مدت زمان نسبتا کمی است که از این موتورها برای سیستم محرکه آسانسور استفاده می کنند اما کاربردهای زیادی دارد. سیم پیچی این نوع از موتورها، بیشتر در داخل قرار می گیرند و موتور آن در قسمت بیرونی قرار دارند.

توجه داشته باشید که بیشتر از قسمت خارجی موتور به عنوان دیسک ترمز استفاده می کنند و نیروهایی که به کمک مگنت های دائمی وارد آن می شوند؛ از قطر چرخش جدا هستند و به همین خاطر است که می توان مگنت های آن را در بزرگ ترین قطر ممکن، بچرخانید و گشتاور مورد نیاز را به دست آورید.

نوشتن نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.