
آسانسور هیدرولیک چیست؟
نسل اول آسانسورهای هیدرولیک که از حدود سال ۱۸۹۰ موجود بودند به صورت آبی کار می کردند یعنی اینکه از بخار آب به جای روغن به کار برده می شد سپس در طی سال های بعد فردی به نام گریوز اوتیس آسانسور های طنابی را به وجود آورد و در خدمت همه دنیا قرار گرفت اولین نسل آسانسور هیدرولیکی روغنی را در سال ۱۹۵۴ یک شرکت آلمانی ارائه داد. از جمله مزیت های این سیستم شامل حرکت و کنترل مکانیکی، قطعاتی با طول عمر مفید، فاقد زنگ زدگی قطعات به خاطر استفاده نکردن از بخار و آب می باشد. شرکت های ایتالیایی در حدود سال ۱۹۷۰ تولید پاور یونیت و جک را آغاز کردند. باید گفت که امروزه در ایتالیا ۱۳ شرکت تولید قطعه های آسانسور هیدرولیک وجود دارد. در این مقاله بلاگ فروشگاه لوازم آسانسور هایت لیفت به بررسی کامل این موضوع می پردازیم.
آسانسور های قدیمی دارای سیستم یک به هشت بودند یعنی اینکه با باز شدن جک به اندازه یک متر جابجایی آن به صورت هشت متر بود. حرکت جک بر روی زمین و به شکل افقی است و با باز و بسته شدن به صورت افقی و توسط چرخش فلکه ها با ایجاد انرژی در قسمت دیگر حرکت عمودی را به وجود می آورد. توجه داشته باشید که یکی از مزایای به شدت خوب آسانسور هیدرولیک در برابر آسانسور های کششی این موضوع است که جهت ظرفیت یکسان میزان نفرات در هر دو نوع آسانسور هیدرولیک و کششی ۱۵ درصد ابعاد چاه انواع مختلف آسانسورهای هیدرولیکی کاهش می یابد و همینطور اندازه کابین آسانسور های هیدرولیکی در برابر کابین آسانسور کششی ۱۵ درصد بزرگتر می باشد. در نتیجه آسانسورهای هیدرولیکی از برتری بیشتری در برابر آسانسورهای کششی دارا می باشد.
آسانسور هیدرولیک
تغذيه آسانسور های هیدرولیکی به گفته کارشناسان مرکز فروش قطعات آسانسور توسط جک هیدرولیک می باشد که به صورت پیستون های مایع شکل هستند که حرکت آن ها درون یک سیلندر می باشد.
نحوه کار کردن آسانسور های هیدرولیک
باید گفت که انواع آسانسور های هیدرولیک از ماشین آلات بالابر برخلاف آسانسورهای کششی استفاده نمی کنند بلکه به جای آن جهت ایجاد حرکت، این آسانسورها از فشرده سازی مایعات بهره میگیرند. به وسیله یک موتور الکتریکی کابین آسانسور شروع به حرکت میکند و درون سیلندر روغن را برای حرکت پیستون پمپ می کند.
همینطور سوپاپ های الکتریکی را آسانسور های هیدرولیک جهت کنترل و تنظیم آزاد سازی روغن برای حرکت آرام ترکیب می کنند. جهت نیروی آسانسور هیدرولیکی مایع لازم حتماً باید از پایه روغنی برخوردار باشد. روغن تجزیه پذیر و روغن نباتی قادر خواهد بود در قالب گزینه های سازگار با محیط زیست به کار برده شود.
چه ساختمان هایی از آسانسور هیدرولیک استفاده میکنند؟
معمولاً در انواع مختلف ساختمان ها آسانسور هیدرولیک مشاهده می شود. دو عامل باعث محدود شدن ارتفاع حرکت آنها می شود. آسانسور های هیدرولیک جهت بالا بردن کابین میزان زیادی انرژی نیاز دارند به همین دلیل در آسانسور هایی با ارتفاع بالا استفاده نخواهند شد. هم چنین این سیستم ها دارای ۲۷ کیلومتر بر ساعت سرعت دارند که سبب می شود در مقایسه با انواع دیگر آسانسورها از سرعت پایین تری برخوردار باشند. به خاطر دلایلی که در بالا ذکر شد آسانسورهای هیدرولیک مورد استفاده برای ساختمان هایی تا ۷ توقف می باشند. آسانسورهای هیدرولیک در انواع مختلفی وجود دارند که هر یک را از دیگری متمایز می کند انواع مختلف آنها شامل
هیدرولیک چاهک دار
در آسانسور های هیدرولیک چاهک دار سیلندر های هیدرولیک به اعماق زمین رفته و در داخل چاه تعبیه می شوند. کابین آسانسور بر روی یک پیستون قرار می گیرد که تراول های داخلی سیلندر باعث می شوند تا 60 جابجایی و حرکت ایجاد شود.
هیدرولیک بدون چاهک
در این مدل از آسانسور وجود چاهک مهم نیست زیرا مناطق یا ساختمان هایی هستند که به انجام حفاری نیازی نیست و قادر خواهند بود از آسانسور بدون چاهک استفاده کنند. این نوع از آسانسور هیدرولیک بیشتر از ۴۰ جابجایی از بالابر مناسب نخواهد بود.
هیدرولیک طناب دار
این مدل آسانسور های طنابی از یک پیستون اتصال یافته به قرقره و هم چنین از کابل ها برای افزایش بالابری آسانسور بدون چاهک بهره می گیرند. هنگامی که کابین آسانسور توسط طناب به بالا کشیده می شود، به یک گاورنر نیاز می باشد. این مدل آسانسور جهت ۶۰ جابجایی مورد استفاده قرار می گیرد.
هیدرولیک MRL
در این مدل از آسانسور ها مکانیسم آسانسور به جای قرار گرفتن در اتاق ماشین در یک گذرگاه مجزا تعبیه شده است. آسانسور هیدرولیک استفاده از فضا در ساختمان را به حداکثر می رساند.
محدودیتهای آسانسور هیدرولیک
محدودیت ارتفاع و سرعت
در انواع آسانسورهای هیدرولیک از جک استفاده میشود. جک های مستقیم میزان محدودیت ۲۲ متر و جک های غیر مستقیم محدودیت ارتفاع آن ۲۸ متر می باشد. در آسانسورهای هیدرولیک حداکثر سرعت یک متر است.
مزایای آسانسور هیدرولیک
- عدم نیاز به چاه آسانسور، استفاده در نمای ساختمان به شکل شیشه ای یا پانارومیک
- حرکت نرم و کاهش خرابی آسانسور هیدرولیکی در برابر آسانسور کششی
- مناسب در مکان هایی که درارای رطوبت هستند مانند شمال و جنوب ایران
- بسیار ایده آل در ساختمان های تاریخی و قدیمی نظیر موزه ها
- سرعت و سهولت عمل در عملیات های نجات اضطراری
- توسط این آسانسور بار های بسیار سنگین جا به جا می شود
- بی صدا بودن آسانسور هیدرولیکی به دلیل این است که فقط در حالت رفتن کابین به طرف بالا موتور روشن بوده و عمل می کند در زمان پایین آمدن موتور خاموش می باشد.
- فضای کمتری در ساختمان اشغال می کند
- عدم ایجاد موتور خانه در قسمت بالای ساختمان و کاهش یافتن هزینه ساختن این اتاق
- کاهش ۴۰ درصد مصرف آهن کشی آسانسور در مقابل آسانسور کششی در نتیجه کاهش هزینه در یک پروژه بزرگ برای کارفرما
- داشتن گزینه MRL
- نسبت به مدل های دیگر آسانسور نصب سریع تری دارد
معایب آسانسور هیدرولیک
- در نظر گرفته شده جهت ساختمان های متوسط و ارتفاع کم
- جا به جایی آن فقط با سرعت 2.7 کیلومتر بر ساعت می باشد
- در مقایسه با آسانسور های کششی به نیروی بیشتری احتیاج دارد
- در مقایسه با سیستم های دیگر از سر و صدای بیشتری برخوردار است
آخرین نظرات