شناخت انواع سیم برق ساختمان های آسانسوردار

سیم برق ساختمان یکی از مهم ترین بخش در طراحی ساختمان می باشد که اگر در انتخاب خرید آن دقت نکنید ممکن است خللی در ساختار ارتباطی ایجاد کند. به همین علت توصیه می شود در هنگام خرید سیم برق برای ساختمان به برخی از نکات دقت فرمایید. یک برق کار حرفه ای باید بداند که در هر قسمت از ساختمان از چه نوع سیمی باید استفاده کند تا حوادث خطرناکی به وجود نیاید. البته مواردی را باید در انتخاب سیم برق ساختمان های آسانسور دار باید در نظر بگیرید که با شناخت انواع آن بهتر متوجه موضوع می شوید. برای دریافت اطلاعات کامل تر می توانید با نمایندگی موتور زیلابگ آسانسور ارائه دهنده خدمات انواع آسانسور در تماس باشید.

سیم برق ساختمانی چیست؟

سیم برق ساختمان یکی از محصولات مهم در زمینه صنعت و ساختمان سازی است که کیفیت آن مهم است. کار سیم های برق ساختمان این است که جریان الکتریسسته برق را به بخش های مهمی انتقال می دهد.  به طور کلی یک سیم از قسمت های مختلفی مانند هادی، عایق، روکش جدا کننده، حفاظ، پوشش میانی و روکش نهایی به وجود آمده است. یکی از مهم ترین قسمت های یک سیم، بخش هادی می باشد که جنس های گوناگونی مانند مس و آلومینیوم دارد.

انواع سیم برق ساختمان های آسانسوردار

سیم برق ساختمان انواع مختلفی دارد که در این مطلب شما را با آن ها آشنا خواهیم کرد.

  1. سیم برق مفتولی

سیم های مفتولی به شکل یک رشته سیم از جنس فلز می باشند که می توان به راحتی به آن ها فرم داد. از این نوع سیم ها در قسمت هایی که لازم به انعطاف پذیری نیست مانند تابلوهای برق و توزیع برق در لوله ها استفاده می کنند. لایه ای که در این سیم ها استفاده می شود لایه عایق از جنس پی وی سی است.

  1. سیم برق افشان

سیم های برق افشان از سیم های تک رشته ای می باشند که مطالبق با استانداردهای روز جهان ساخته شده اند. این نوع سیم ها انعطاف پذیر هستند به همین دلیل به راحتی می توان در ساختمان سازی، سیستم های روشنایی و محل های خشک به کار برد.

  1. سیم برق نیمه افشان

سیم های برق نیمه افشان نسبت به سیم های افشان انعطاف پذیری کمتری دارند و از این نوع سیم ها نیز در برق ساختمان سازی استفاده می شود.

  1. سیم ارت

سیم ارت از لوازم مهم سیم کشی برق ساختمان می باشد که از آن برای حفاظت از افراد و دستگاه ها در برابر خطرهایی مانند برق گرفتگی استفاده می شود. استفاده از این سیم برق ساختمان این است که در ساختمان مانع از ایجاد برخی از خطرها مانند آتش سوزی شود. برای اینکه مانع از بروز برق گرفتگی در ساختمان شوید بهتر است سیم ارت را با رعایت اصول به زمین متصل نمایید.

ساختمان های آسانسوردار,سیستم آسانسور,سیم برق

نکات مهم در خرید سیم و کابل برق برای ساختمان های آسانسوردار

بهترین سیم برق ساختمان، سیمی است که به خوبی انتقال جریان برق را انجام دهد به همین علت باید در خرید سیم برق برای ساختمان دقت زیادی داشته باشید و برخی نکات مهم را رعایت کنید.

  • یکی از مهم ترین نکته در خرید سیم برق ساختمان، جنس هادی است.
  • همه سطح های سیم ها نباید تورفتگی و یا برجستگی داشته باشند.
  • یکی از مهمترین عاملی که در سیم های برش داده شده وجود دارد این است که هادی در وسط سیم عایق قرار دارد که این کار نشان دهنده آن است که محصول کیفیت بالایی دارد.
  • بهتر است سیم ها را از فروشگاه های معتبر تهیه نمایید. زیرا که بهترین سیم برق در فروشگاه های معتبر موجود هستند.
  • اگر هیچ شناختی درباره محصولات ندارید بهتر است از یک فرد متخصص کمک بگیرید.
  • در هنگام خرید سعی کنید از برندهای معروف خریداری نمایید تا ضمانت نامه معتبری داشته باشند.

تفاوت سیم برق آسانسور و کابل چیست؟

سیم برق آسانسور با سیم معمولی سیستم های برقی تفاوتی ندارد. به طور کلی از نظر برخی مردم سیم و کابل تفاوتی با هم ندارند و به راحتی می توانند سیم را به جای کابل و برعکس استفاده نمایند. در حالی که تفاوت سیم برق ساختمان با کابل بسیار آسان است. سیم جزوی از کابل است و یک رشته رسانا می باشد که جریان برق را به راحتی انتقال می دهد. اما کابل از چند سیم عایق تشکیل شده است که در یک محفظه عایق دار دیگه قرار گرفته است. معمولا سیم های کابل ها دیده می شوند و باید در هنگام اتصال به برق مراقب باشید که دچار برق گرفتگی نشوید.

  • سیم ها یک رشته رسانا هستند ولی کابل ها از چند رشته رسانا به وجود آمده اند.
  • کاربرد سیم از کابل بسیار زیاد است.
  • سیم ها به شکل جامد و رشته ای هستند در حالی که کابل دارای جفت پیچ خورده، چند کاناله و فیبرنوری می باشد.
  • مقاومت سیم برق ساختمان نسبت به کابل کمتر است.

سیم برق آسانسور,سیم برق ساختمان,ساختمان های آسانسوردار

رنگ های استاندارد سیم برق

  • زمانی که کابل تک سیمه است رنگ سیم آن به رنگ سیاه است.
  • زمانی که کابل دو سیمه است رنگ سیم های آن به رنگ سیاه و آبی است.
  • زمانی که کابل سه سیمه باشد سیم هایی که بدون محافظ هستند به رنگ های سیاه، آبی و قهوه ای و سیم هایی که با محافظ هستند به رنگ های سبز و زرد، آبی و قهوه ای خواهند بود.
  • زمانی که کابل چهار سیمه باشد سیم هایی که بدون محافظ هستند به رنگ های سیاه، آبی، قهوه ای و سیاه و سیم هایی که با محافظ هستند به رنگ های سبز و زرد، آبی، قهوه ای و سیاه خواهند بود.
  • زمانی که کابل پنچ سیمه باشد سیم هایی که بدون محافظ هستند به رنگ های سیاه، آبی، قهوه ای، سیاه و سیاه و سیم هایی که با محافظ هستند به رنگ های سبز و زرد، آبی، قهوه ای ، سیاه و سیاه خواهند بود.
نظرات برای این پست بسته شده است.