آسانسور پنوماتیک یا آسانسور خلا

آسانسورهای پنوماتیک آسانسورهای پنوماتیک دسته ای دیگر از آسانسورها هستند که ساخت آن ها از سال 1989 آغاز شد. در واقع در آن زمان هنریکا جانسون و جان جانسون توانستند اختراع بالابر پنوماتیک چکشی خود را با شماره 4986370 را ثبت نمایند. اختراع این بالابرها و راه یافتن تکنولوژی ساخت آن ها به صنعت آسانسور موجب شد که آسانسورهای پنوماتیک به عنوان نوع جدیدی از آسانسور ساخته و به بازار عرضه شوند. از دیگر نام های این آسانسورها می توان به آسانسور بادی، خلا، تایر و … اشاره نمود. در طی سال های 2000-2002 ساخت آسانسور پنوماتیک به اوج خود رسید و به یکی از محبوب ترین آسانسورهای جهان تبدیل شد. به طوری که در سال 2007 این آسانسورها توسط خوانندگان مجله محصولات ساختمانی Hanley Maggazinesl انتخاب شدند و در فهرست 100 محصول تولیدی برتر سال قرار گرفتند. در ادامه این مقاله بلاگ فروشگاه لوازم آسانسور هایت لیفت، این موضوع را کامل تر بررسی می کنیم.

از مهم ترین ویژگی های آسانسور پنوماتیک می توان به ساخت و نصب بسیار آسان، قیمت ارزان، قابلیت استفاده در ساختمان های کوتاه(2-4 طبقه) و … اشاره نمود.

ظرفیت آسانسورهای پنوماتیک

بر اساس اطلاعات به دست آمده از تعدادی شرکت های سازنده آسانسور پنوماتیک ظرفیت این آسانسورها به شرح زیر می باشد.

  • آسانسور 160 کیلویی با قطر خارجی چاه آسانسور 75 سانتی متر و کابین با قطر 53 سانتی متر و ارتفاع 205 سانتی متر
  • آسانسور 206 کیلویی با قطر خارجی چاه آسانسور 94 سانتی متر و کابین با قطر 82 سانتی متر و ارتفاع 195 سانتی متر
  • آسانسور 238 کیلویی با قطر خارجی چاه آسانسور 132 سانتی متر و کابین با قطر 110 سانتی متر و ارتفاع 207 سانتی متر

لازم به ذکر است که سرعت آسانسورهای پنوماتیک معادل 6 متر در دقیقه می باشد. این آسانسورها دارای کابین شفاف شیشه ای هستند و از نیرو محرکه مرئی برای حرکت عمودی آسانسور استفاده نمی کنند. برق مورد استفاده در آسانسورهای خلا برق تک فاز با ولتاژ نرمال می باشد و برای داخل کابین و چاه آسانسور نیز از برق 24 ولت استفاده می کنند. این نوع ولتاژ خطر برق گرفتگی و شوک الکتریکی را به صفر می رساند.

آسانسور پنوماتیک,آسانسورهای پنوماتیک,انواع آسانسور پنوماتیک

مزایای آسانسور پنوماتیک

از مهم ترین مزایای آسانسور پنوماتیک به گفته کارشناسان مرکز فروش آسانسور می توان به فضای بسیارکمی که برای نصب احتیاج دارند (حدود 1 متر) و بی نیازی به حفر گودال و موتور خانه اشاره نمود. احتیاج نداشتن به چنین زیر ساخت هایی موجب می شود نصب و بهره برداری از آن ها در کمترین زمان ممکن (حدود 1 الی 3 روز) امکان پذیر باشد و خیلی مقرون به صرفه باشند. به همین دلیل انتخاب بسیار عالی برای ساختمان هایی هستند که دارای فضای محدودی می باشند. علاوه بر این در هر نوع فضا هندسی امکان نصب آنها وجود دارد و هیچ گونه محدودیتی برای انتخاب محل نصب درب آن ها و جهت باز شدنش وجود ندارد و همه چیز به نظر و سلیقه طراح آسانسور باز می گردد. در نتیجه می توان گفت آسانسورهای پنوماتیک برای فروشگاه های کوچک، نمایشگاه ها، آپارتمان های دوبلکس، ساختمان های 3 الی 4 طبقه می تواند بسیار مناسب و کاربردی باشد و نیاز آن ها را به آسانسوربا هزینه ای بسیار کم رفع نماید.

این آسانسورها با برخورداری از دید 360 درجه  به کمک کابین های شیشه ای شرایطی را فراهم نموده اند که مسافران به راحتی بتوانند محیط اطراف خود را مشاهده نمایند. البته قطعات و اتصالات آسانسور مانند کابل های تخت، سیم بگسل، قاب وزنه تعادل و ..هیچگونه مزاحمتی برای افراد ایجاد نمی کند و همگی به نحوی تعبیه شده اند که مانع استفاده راحت از آسانسور نشوند.

یکی دیگر ازمزایای آسانسورهای پنوماتیک بی نیازی آن ها به روغن، گریس و سایر مواد روانکاری جهت سرویس و نگهداری می باشد که هزینه های نگهداری آسانسور را به مقدار قابل توجهی کاهش می دهد. این آسانسورها به نحوی طراحی و تولید شده اند که هر 4-5 سال یکبار نیاز به سرویس پیدا می کنند. آسانسورهای خلا با زیبایی بی نظیری که دارند و همچنین سازگار بودن با طبیعت و محیط زیست تحولی در صنعت آسانسور سازی ایجاد نموده اند و بسیار محبوب هستند. جالب است که بدانید آسانسورهای پنوماتیک فقط در مسیر رفت از انرژی برق استفاده می کنند و در مسیر برگشت بی نیاز به انرژی می باشند. در نتیجه در مواقعی که برق قطع گردد آسانسور بدون هیچگونه مشکلی به طبقه همکف باز می گردد و افراد می توانند به راحتی از آن خارج شوند.

نحوه عملکرد آسانسور پنوماتیک

این آسانسورها دارای یک سیلندر مدور عمودی صاف  هستند که از جنس  ورق شفاف یا رنگی پلی کربنات و همچنین یک کابین کواکسیال می باشد که حرکت عمودی آن از طریق فشار هوا و مکش انجام می گیرد. در واقع فشار مورد نیاز این سیستم از اختلاف فشار آتمسفر زیر و بالا کابین تامین می شود و خلا برای حرکت کابین آسانسور به سمت بالا از طریق دوربین های دمنده تامین می گردد. دنده پیستون کاملا مهر و موم شده می باشد و با حرکت جنبشی و بدون اصطحکاک شرایطی را فراهم می کند تا کابین آسانسور از طریق فشار هوا به سمت بالا برده شود.

  • چاه و آسانسور پنوماتیک
  • کابین و فلش قرمز منطقه فشار اتمسفر
  • رنگ زرد بالا محل اتصال سیستم مکش هوا
  • بالا کابین و فلش سبز منطقه فشار کم

دریچه های تنظیم خروج هوا به صورت اتوماتیک به منظور پایین آمدن آسانسور عمل می کنند و به تنظیم سرعت بازگشت می پردازند. همچنین طراحی درب های طبقات به نحوی انجام شده است با بسته شدن کاملا حالت وکیوم می گیرند و دارای مقاومت بسیار خوبی در برابر فشار هوا هستند. بی سرو صدا بودن آسانسورهای پنوماتیک از دیگر دلایل پر طرفدار بودن آن ها است.

مزایای آسانسور پنوماتیک,آسانسور پنوماتیک,آسانسورهای پنوماتیک

تجهیزات آسانسور پنوماتیک

این آسانسورها نیز همانند سایر آسانسورها دارای تجهیزاتی هستند که از جمله آن ها می توان به سیلندر بیرونی یا چاه آسانسور اشاره نمود که ازیک استوانه لوله ای شفاف محصور شده با آلومینیوم و ورقات پلی کربنات برای دیوار شیشه ای تشکیل شده اند. سقف و پوشش چاه پیش ساخته نیز از دیگر قطعات آسانسور است که از جنس فولاد می باشد و دارای دریچه مکش هوا است. کابین آسانسور پنوماتیک در داخل سیلندر قرار دارد و بر روی ریل ها حرکت می کند. دیوارهای کابین نیز که از ورق های شفاف می باشند دارای قفل مکانیکی هستند.

سیستم مکش هوا نیز از دیگر تجهیزات آسانسور خلا است که شامل توربین ، پمپ وکیوم، جعبه سیستم کنترل برد PVE، سوپاپ و … اشاره نمود. در این آسانسورها انتقال هوا توسط دو لوله جداگانه  از جنس پلی کربنات و الیاف شیشه ای انجام می شود.

سخن پایانی

آسانسورهای پنوماتیک ویژگی های بی نظیری دارند اما آنچه که موجب برتری آن ها نسبت به بسیاری از مدل ها شده است حمل و جابجایی آسان، همچنین جمع آوری و دمونتاژ در کوتاه ترین زمان ممکن بدون آنکه هیچگونه آسیبی به آن وارد شود اشاره نمود. علاوه بر این به راحتی می توان این آسانسورها را در محلی دیگر نصب نمود و مجددا مورد استفاده قرار داد.

نظرات برای این پست بسته شده است.